Köpek sahipleri için aylık kutu abonelik girişimi: Havhav

Yerli girişimlerden Havhav, köpek sahipleri için içerisinde oyuncak, eğitim materyali, ödül maması veya sürprizlerin bulunduğu bir aylık kutu abonelik sistemidir.

Umut İlhan tarafından 2017 yılının sonunda İzmir’de kurulan girişim Havhav’a daha sonradan Tamindir kurucusu Caner Bayraktar da katıldı.

25 kutuyla başlayan macera, şu an 1000’in üzerinde kutu teslimatı ile devam ediyor. Havhav ilk kutusunu 13 Kasım 2017’de göndermiş.

Girişimin fikir olarak nereden çıktığını sorduğumuzda; “Her birimiz kedi ve köpek anne babası genç bir ekibiz. Bu iki tutkumuzu birleştirerek HavHav’ı kurduk. Çünkü yoğun çalışan pek çok kedi köpek ebeveyni gibi biz de çocuklarımıza yeterli zamanı ayıramıyorduk. HavHav, “Bu boşluğu nasıl doldurabiliriz?” sorumuzun yanıtı olarak bu girişim doğdu.” yanıtını aldık.

Abonelik altyapısı için İstanbul merkezli Startsub‘dan hizmet alan girişim, geçtiğimiz aylarda Wufwuf adı ile İngiltere pazarına açıldı. Yatırım almadan özsermaye ile kurulan girişim, özellikle Avrupa pazarında büyümek için bu yıl içerisinde yatırım görüşmeleri yaptığını da dile getirdi.

Girişimi büyütme sürecinde ne tür zorluklar yaşadınız?

Umut bu soruyla ilgili “Öncelikle içine adım attığımız sektör de yeni olduğu, keşfedilmiş topraklar olmadığı için yolumuzu kendimiz bulmak, kurallarını kendimiz koymak zorunda kaldık. Global markalar dışında referans alabileceğimiz bir örnek yoktu. Yaptığımız her hata, aldığımız en büyük ders oldu.

Yine en büyük sorunlarımızdan biri oyuncak tedariğiydi. Herkes Çin’e bel bağlamışken, biz kendi çözümümüzü üretmeyi tercih ettik. Ve oluşturduğumuz kutu konseptlerine uygun peluş oyuncakları kendimiz üretmeye başladık. Hatta İngiltere’deki girişimimiz WufWuf’a da ürettiğimiz oyuncakları ihraç ediyoruz.” dedi.

Havhav’la ilgili yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler