Harçlık platformu manibux, 2 milyon dolar değerlemeyle Pytch Ventures’tan yatırım aldı

Uzun yıllar psikolojik danışmanlık mesleğini yaptıktan sonra kendi kızları ve çevresindeki gençlerin harçlıkla ilgili ihtiyacına çözüm aramak amacıyla Canan Akmanoğlu Bayrak tarafından kurulan Türkiye’nin ilk harçlık platformu manibux, Avrupa’da faaliyet gösteren Pytch Ventures’tan 2 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

manibux yönetim kurulunda Pytch Ventures’u temsilen yer alacak olan Pierre Thiercelin, özellikle manibux’ın yurt dışında faaliyete geçmesi alanında stratejik destek verecek.

Bu süreçte Finansal Okuryazarlık Derneği’nin (FODER) yönetim kuruluna da seçilen Bayrak, dijital harçlık alanındaki girişimiyle sadece Türkiye’nin nakitsiz topluma geçiş sürecine büyük bir ivme kazandırmakla kalmayıp aynı amaçla yurt dışına açılma kapısını da araladı. 2 milyon dolar değerleme ile yatırım alan manibux yönetim kurulunda da Pytch Ventures’ı temsilen yer alacak olan Pierre Thiercelin, özellikle yurt dışından yeni yatırım bulunması ve manibux’ın yurt dışında da faaliyete geçmesi gibi konularda stratejik destek verecek.
Danışman kurulunda FODER Başkanı Attila Köksal, yatırımcı dünyasında tanınan ve Keiretsu Forum eski Türkiye Başkanı Esra Talu gibi önemli isimlerin de bulunduğu manibux’a özellikle açılım çalışmaları yaptığı Avrupa’dan yatırım gelmesi bu süreci hızlandıracak bir gelişme oldu.

2019 yılının ilk 6 ayında 5 kat büyüme

İki yıl önce ilk yatırımını Mustafa Sandal, Ayla Cönger, Burak Günsev, Barış Cönger ve Ayberk Kuday gibi melek yatırımcılardan alan manibux geçen sene özellikle B2B alanında okullarla yaptığı anlaşmalarla 2019 yılının ilk 6 ayında kullanıcı sayısını 5 kat, harçlık yükleme hacmini 10 kat ve kullanıcı tabanlı gelirlerini de 16 kat artırmayı başardı.

2019 yılında Endeavor ScaleUp programına da dâhil olan manibux, yaklaşık 30.000 ailenin çocuklarına güvenli bir şekilde harçlık göndermesini sağlarken aynı zamanda çocukların finansal okuryazarlık konularında kendilerini geliştirmelerini destekleyen çözümler sunuyor. Okullarla yaptığı iş birlikleri ile öğrencilerin okul içinde ve dışında nakitsiz bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlarken, aynı zamanda sunduğu kartların okullarda giriş çıkış kontrolü ve okul kimlik kartı olarak kullanılmasını da sağlayarak bir ilke imza atıyor.
Önümüzdeki aylarda bankalarla yaptığı iş birlikleri sayesinde sanal kumbara gibi servisleri de hayata geçirmeyi planlayan manibux, ailelerin ve çocukların tüm finansal iletişimini yönetecekleri, raporlar alacakları, oyunlaştırmalarla parayı yönetmeyi öğretecekleri bir platforma dönüşmüş olacak.

Güncel İçerikler