Harçlık yönetim uygulaması Manibux, Mustafa Sandal’ın katıldığı turda 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Teknoloji, her alanda olduğu gibi harçlık alışkanlıklarını da değiştirdi. Çocuklar ve aileleri için harçlık yönetim sistemi ve ön ödemeli bir kart sistemi olan uygulama Manibux, Mustafa Sandal’ın da katıldığı turda 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Bu yatırım turuna ayrıca Burak Günsev, Barış Cönger, Ayla Cönger ve Ayberk Kuday da katıldı.

Manibux, çocuklar ve ailelerine harçlıkları yönetecekleri hesap hareketlerini takip edecekleri bir sistem kurdu. Bilgisayara veya cep telefonlarına entegre edilen bu uygulamayla anne ve babalar, çocuklarının nerede, ne zaman alışveriş yaptığını takip edebilirken, gerektiği durumlarda Manibux isimli karta para transfer edebiliyorlar. Uygulamanın alt yapısı Mastercard güvencesinde olup, dünyanın her yerinden para transferi yapılabilmesini sağlıyor.

Manibux kurucusu ve Ppsikolojik danışman olan Canan Akmanoğlu Bayrak, kendi alanlarındaki başarılarıyla ön planda olan bu isimlerin Manibux’a verdiği desteğin yanı sıra yeni projelerin de gündeme geleceği mesajını vererek şınları söylüyor. “Rüya ekibi oluşturduğumuza inanıyorum. Yatırımcılarımızın verdiği destek, sadece finansal bir yatırım değil aslında. Önümüzdeki dönemde çok güzel işbirlikleri ve projelerle adımızı sık sık duyuracağımız danışma kurulumuzu da oluşturmuş olduk.

Ünlü sanatçı ve geleceğine inandığı iş girişimlerini desteklemesiyle ön plana çıkan Mustafa Sandal ise, finansal okuryazarlık ve para yönetme becerisinin küçük yaşlarda kazanılacağına dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Çocukların ve gençlerin hayatlarını şekillendirecek para yönetebilme becerisinin kazanılmasında onlara fayda sağlayacak bir sistemin parçası olmaktan çok mutluyum. Bir baba olarak da bu ihtiyacı biliyor ve yaşıyorum. Bu nedenle bir yatırımcıdan çok, çocuklar ve gençlerin geleceğini şekillendiren fikirler üreten ve emek harcamayan bir baba olarak manibux’ın bir parçası olmak beni daha çok heyecanlandırıyor. Gelecekte kendi parasını kontrol edebilen gençlerin daha özgür bireyler olacağına inanıyorum.

Mustafa Sandal, İTÜ Big Bang 2016 yarışmasında bildiğiniz gibi yeni yatırımlar açıklayarak melek yatırımcılığa adım atmıştı. Biz de kendilerini yakından takip ederek, Mustafa Sandal‘ın yaptığı yeni yatırımlardan haberler paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler