Workup’ın beşinci dönemine seçilen 13 girişim açıklandı

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 5. dönemi başladı. Ülkemizde girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlamak ve teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir bir iş modeli bulunan girişimlere destek olmak amacıyla 2017 yılının Mayıs ayında başlatılan program, 5. döneminde 13 yeni girişim ile yoluna devam ediyor.

Bugüne kadar 8 binin üzerinde başvuru alınan Workup’ta, 5. dönem için çok sayıda girişim ile yapılan birebir görüşmeler sonrasında seçilen girişimler, Workup takımı, mentorları, mezunları ve İş Bankası grubundan yöneticilerin bulunduğu katılımcılara projelerini sundular.

Workup Girişimcilik Programı’nın beşinci dönemine seçilen 13 girişim

Adalet Hanım, Yapay zeka temelli bir hukuk teknolojileri girişimidir. Hukukçuların aradıkları alana dair dava ve içtihat kararlarını analiz ederek iç görü raporları sunmaktadır.

Agrovisio, uydu görüntüleri, toprak haritaları ve yapay zeka yardımı ile tarım alanlarını otomatik tespit eder, ürünleri sınıflandırır, gelişim ve hasarları takip eder, verimlilik ve rekolte tahminleri yapar ve hepsini doğru veriye dayalı doğru kararlar alınması için tarım sektörüne sunar.

Cameralyze, kamera görüntülerini analiz ederek, elde ettiği sonuçlarla şirketlere müşteri profili konusunda önerilerde bulunan yapay zeka destekli sanal asistanları geliştiren girişimdir.

FakeFind, internette açılan fake hesapları tespit etmenizi ve sosyal medyayı daha güvenilir bir şekilde kullanmanızı sağlayan mobil uygulamadır.

Playz, espor oyuncularını ve oyun severleri bir araya getiren interaktif buluşma platfromudur. Playz ile oyun severler bir araya gelerek sosyalleşip kendi içeriklerini paylaşabilir, oyun arkadaşı bularak beraber oyun oynayabilir ve oyun fenomenlerinin videolarını takip ederek onlarla etkileşime geçebilirler.

Teamfluencer, nano influencerların sosyal medya hesaplarında toplu bir şekilde paylaşımda bulunarak markaların tanıtımını organik bir şekilde gerçekleştiren topluluk bazlı platformdur.

Vidyou, E-ticaret siteleri ve pazaryerlerinin sundukları yüzbinlerce ürünü saniyeler içerisinde otomatik videoya dönüştürmelerini sağlayan ve bu süreci otomatize eden video pazarlama platformudur.

Dine & Pay, müşterilerin restoranlarda garsonu beklemeden hesap ödeyebildiği, ödenecek hesabı bölüşebilmelerini ve indirim kazanmalarını sağlayan bir mobil uygulamadır.

FeynLab, IoT projelerinin geliştirme sürecini ortadan kaldırarak hem bireysel hem kurumsal kullanıcılar için gerekli tüm senaryoların kodlama ve kurulum yapılmadan hayata geçirilmesini saglayan bulut platformudur.

Gamer Arena, çeşitli dijital oyunlarda benzer yetenekteki rakipleri online bir turnuva ve düello ortamında karşı karşıya getirerek oyunculara para kazanma ve kendilerini ispatlama imkanı sağlayan rekabetçi bir eSpor platformudur.

HiBoosty, Instagram’daki işletme hesaplarının en doğru hedef kitlesi ile buluşmalarına olanak sağlayarak büyümelerini hızlandıran ve çok yüksek etkileşim almalarını sağlayan bir optimizasyon platformu.

HoloNext, firmaların ve bireysel kullanıcıların Artırılmış Gerçeklik (AR) deneyimlerini kolayca tasarlayabilmelerine ve farklı platformlar üzerinden görüntülemelerine yardımcı olan Saas tabanlı AR içerik geliştirme platformu.

Verilogy, şirketlerin ve avukatların KVKK ve GDPR dolayısıyla karşılaştığı operasyonel zorluklara çözümler sunan veri güvenliği platformudur.

Workup’a kabul edilen girişimler, çalışmalarını 6 ay boyunca Kolektif House Levent’te sürdürürken düzenlenen eğitim ve ilham etkinlikleri ile iş modellerine değer katıyorlar. Girişimler, programın lider mentoru Ömer Erkmen ve alanında uzman pek çok ismin mentorluğunda girişimlerini ölçeklendirirken, İş Bankası ve grup şirketleri ile de bağlantı kurma imkânı da elde ediyor. Geniş olanaklar sunan programa kabul edilen girişimlerden herhangi bir ücret ya da hisse talep edilmiyor.

Güncel İçerikler