AkıllıSatıcı: Eticaret firmalarının satışlarını artırmalarını hedefleyen platform

Yerli girişim AkıllıSatıcı‘yı sizlere ilk olarak Fincube girişim hızlandırma programının ilk dönemine seçildiğini ve mezun olduğunu duyurmuştuk. Şimdi girişimle ilgili detaylara değineceğiz.

Öncelikle AkıllıSatıcı’dan bahsetmek gerekirse; Eticaret alanındaki pazar yerlerinde (N11, Gittigidiyor vb.) satış yapan firmaların satışlarının artırılmasını, rekabet ortamında öne geçmesini sağlayan ve firmaya özel tavsiyeler sunan bir platformdur.

Kurucu Ortak Serhat Çulhalık: “İnternet’ten satış yaparak zengin olma hayalimiz hüsranla sonuçlandı. Biz de bu başarısızlığımızın nedenlerini araştırdık, buradan çıkan sonuçla AkıllıSatıcı’yı kurduk.”

Akıllı Satıcı kurucularının bu işi yapmadan önce, İnternet üzerinden satış yaparak zengin olma hayaliyle kiraladığı depo ve satın aldığı ürünlerden bir kare;

Serhat Çulhalık ve Mehmet Can Farsak tarafından Aralık 2018’de kurulan AkıllıSatıcı, firmaların İnternet üzerindeki satışlarını 360 derece kontrol edebilmelerini hedefliyor. Böylelikle satıcıların daha efektif sonuçlar almalarını istiyor. Girişim şu anda aktif olarak satış yapıyor ancak kurucular işlerini daha hızlı büyütmek için yatırım arayışında oldukları da aldığımız bilgiler arasında.

İki yıl içerisinde 12 bin eticaret yapan firmaya ulaşmak isteyen girişim, özellikle eticaret’in hızla büyüdüğü körfez ülkelerinde çözüm sunmak istiyor. Girişimi rakiplerinden ayıran temel özellik, rakipleri ürün girilmesini kolaylaştırırken, AkıllıSatıcı, satışlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor. İlk faturasını da Mayıs 2019 kesti.

Eticaret sektörü 2018 yılında %42 büyüme ile 59.9 milyar TL’lik hacime ulaştı. Bu sektörde ciroları sadece rakamsal olarak değil daha fazla kar ve maliyetlerden tasarruf etmesini sağlayarak eticaret firmalarının işlerine daha cesaretli yatırım yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz. Yakında video röportajımız da geliyor.

Güncel İçerikler