Turkcell, bugün İstanbul’da Türkiye’de geliştirdiği BiP, Fizy, TV+ ve Yaani gibi dijital servislerinin Türkiye’de ve dünyada gösterdiği başarıyı vurgulayan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Dijital sevislerini “Türkiye’nin Uygulamaları” çatısı altında toplama kararı alan Turkcell, aynı zamanda Türkiye’de geliştirilen yazılımların değerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Dijital dünyanın verileri petrol kadar önemli
Türkiye’nin Uygulamaları çatısı altında toplanan Turkcell’in vurgu yaptığı en önemli konulardan biri de verilerin güvenliği oldu. Ülkelerin verilerinin farklı ülkelerde tutulmasının bir dezavantaj olduğunu belirten Turkcell, günümüzde verinin petrol kadar önemli olduğunu belirterek Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalmasının taşıdığı değeri vurguladı. Turkcell, kendi dijital servislerinin verilerini Türkiye’de barındırarak Türkiye’nin verisine sahip çıkıyor.
Turkcell’in dijital servisleri farklı özelliklerle kullanıcıları cezbediyor
Aynı zamanda basın toplantısında Turkcell’in uluslararası muadillerine rakip olarak duyurduğu dijital servislerinin sunduğu ek özelliklere vurgu yapan Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, “Kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla Dergilik uygulaması geliştirilmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde Dergilik uygulaması içinde sesli kitap ve e-kitap özelliklerinin yer almasını planlıyoruz. Müzik platformu fizy; dünyada gittikçe daha çok ilgi gören yaygınlaşmaya başlayan podcast’lere yer verecek. Yaani’nin bir sonraki yeniliği ise YaaniMail, ardından da YaaniAsistan gelecek. TV+ ise yıl sonuna kadar kullanıcılarına farklı dil ve operatör seçenekleri sağlayacak.” dedi.
Turkcell dijital servislerle istihdam yaratıyor ve ihracat sağlıyor
Turkcell’in Türkiye’nin Uygulamaları çatısı altında topladığı dijital servislerin sağladığı istihdama da dikkat çeken şirket, uygulamaların ihracatına da vurgu yaptı. Digicell ile yapılan ortaklıkla birlikte Türkiye’de geliştirilen Turkcell’in dijital servisleri dünyanın yüzlerce ülkesinde aktif bir şekilde kullanılabiliyor. Bu uygulamalar Türkiye’nin yazılım ihracatına da büyük katkı sağlıyor.
Turkcell servislerinin dünyanın birçok ülkesinde kullanılmasına ilişkin açıklama yapan Ataç Tansuğ, “Bu ürünlerin vergilendirilmesi ve ülke ekonomisine doğrudan katkısıyla birlikte istihdamı artırdıklarının altını çizen Tansuğ, dijital servislerle ilgili rakamlar paylaşarak “Şu ana kadar toplam uygulama indirme sayımız 200 milyona yaklaştı. İletişim ve yaşam platformumuz BiP şu anda Türkiye’nin en çok indirilen yerli uygulaması oldu. 38 milyondan fazla indirildi ve 192 ülkede kullanıcısı var. Günlük 450 milyon mesaj gönderimi gerçekleşiyor, Antarktika’da bile BiP kullanıcımız var. Bireysel bulut platformumuz lifebox’ta toplam depolanan dosya sayısı 8 milyon akıllı telefonun hafızasını dolduracak büyüklüğe erişti. Müzik platformumuz fizy’de yıllık şarkı dinleme sayısı 3 milyar, Dergilik’te bugüne kadar indirilen yayın sayısı 211 milyon, TV+’ta günlük mobil TV izleme süresi de 85 dakikaya ulaştı. En fazla 4K kanal bugün TV+’ta. Arama motorumuz Yaani’nin indirilme sayısı 9 milyona ulaştı. Tüm dijital servislerimizle milyonlarca kullanıcının hayatına dokunuyoruz. Kullanıcılarımızın gününün 24 saatini yani 1440 dakikasını dolduracak servislerle varız.” ifadelerini kullandı.
Turkcell’in tüm dijital servislerine www.turkiyeninuygulamalari.com adresinden ulaşabilirsiniz.