Sağlıklı yaşam asistanı yerli girişim Vivoo, 570 bin dolar yatırım aldı

Sizlere globale açılmış yerli bir girişimimiz Vivoo‘nun yatırımını ilk kez egirişim olarak paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Wellness asistanı Vivoo, yerli ve global yatırımcılardan 570 bin dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım turuna; 500 İstanbul, Hande Enes ve Zeynep Zorlu, Techstars, Ginco Gorup, Mindshift Capital, Gunung Sewu Group, Irwan Liem, Farid Musayev’den yatırım aldı. Yatırım turunun henüz kapanmadığı, yeni görüşmelere devam edildiği de aldığımız bilgiler arasında. Ayrıca Vivoo’nun Ekim 2017‘de 500 İstanbul’dan 120 bin dolar yatırım aldığını duyurmuştuk.

Pivot ile gelen yeni ürün: Vivoo

Vivoo, son kullanıcıların idrarına bağlı olarak onlara kişisel beslenme ve yaşam tarzı tavsiyeleri veren bir wellness odaklı mobil uygulamadır. Miray Tayfun ve Gözde Büyükacaroğlu tarafından Aralık 2017’de ABD’de kurulan girişimin şu anda 1000’in üzerinde aktif kullanıcısı var. Daha öncesinde 2015’te yola biotech girişim Vivosens ile çıkan girişimciler, kritik isimlerden aldıkları tavsiyeler sonucunda ürünü pivot ederek yılların verdiği biotech odaklı tecrübelerinin tamamını şu anki wellnes asistanı Vivoo’ya aktararak ortaya yeni bir ürün çıkardılar.

Hedef 1 milyon test

Aldıkları yatırımdan bahseden kurucu ortak ve CEO’su Miray, bu yatırımı ürüne yeni özellikler eklemek ve pazarlamada kullanacaklar. Bu yıl sonuna kadar 10 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen Vivoo, 3 yıl içerisinde de 1 milyon teste ulaşmak istiyor. Hali hazırda 10 binden fazla test yapılmış durumda.

Vivoo nasıl kullanılıyor?

Kullanımı oldukça basit olan Vivoo, bir idrar stripidir. Her strip tek kullanımlıktır. Siz bu strip üzerine idranınızı yaptıktan sonra, telefonunuza indirdiğiniz Vivoo mobil uygulamasına çubuğun ucundaki renkli kısımın fotoğrafını gönderiyorsunuz. Uygulama ise çok kısa bir sürede sizinle ilgili bilgi ve öneriler vermeye başlıyor. Bu ürünü düzenli kullandığınızda iyi sonuçlar almaya ve yaşamınızı ona göre şekillendirmeye başlıyorsunuz.

Girişimi yakından takip ediyoruz. Röportaj videosunu da önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Yeni gelişmeler oldukça da paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler