ikas: Mağazacılık ve perakende sektörü için fintech girişimi

2018 yılının ocak ayında Mustafa Namoğlu tarafından kurulan ikas perakendecilerin ve mağazacıların temel ihtiyaçları karşılayan, hızlı, güvenilir, yatırım maliyeti düşük, tüm cihazlarda çalışan, modüler, kullanıcı dostu bulut tabanlı mağazacılık otomasyonu ve POS çözümü üreten Ankara merkezli bir fintech girişimidir.

Ortakları arasında Burak Doma ve Levent Tahmiscioğlu‘nun da bulunduğu ikas, kullanıcılarına web sitesinin yanı sıra Android ve iOS uygulamalarıyla da hizmet veriyor. Şu an için 14 kişinin aktif olarak çalıştığı ikas, sunucu maliyetlerini azaltması ve mobil yazılımlarıyla süreci hızlandırmasıyla rakiplerinden ayrıştığını öne sürüyor.

Kolay kullanım olanağı sunan arayüzü, donanım yatırımı, kurulum ve senelik bakım ücreti olmamasıyla işletmelerin birçok problemine çözüm üreten ikas ile ürünlerin stok durumu takip edilebiliyor, kasaya giren her kuruş izlenebiliyor, kullanıcılar, hem tarayıcı hem mobil uygulamalar ile mağazaların satış, stok, kasa ve müşteri gibi en önemli bilgilerini bulutta tutabiliyor ve bu sayede istedikleri zaman istedikleri yerde mağazalarda neler olup bittiğini takip edebiliyor. ikas’ın öne çıkan bir diğer özelliği ise ekonomik olması. Kurulum, bakım, güncelleme ücreti olmayan ve sınırsız kullanıcı eklenebilen girişim aylık abonelik modeliyle çalışıyor.

Girişimin müşterileri arasında ise Herschel‘ın İstanbul Havalimanı’ndaki yeni mağazası, Lokmata, Walter’s Coffee, Wunder ve Waffle Stop gibi popüler işletmeler yer alıyor.

Bulut tabanlı olması nedeniyle sunucu/server maliyeti ve bakım derdi olmayan ikas’ta, tüm veri bulutta olduğundan veri kaybı yaşanmıyor, sunucuya virüs bulaşması, sunucunun çökmesi, yanması, çalınması gibi riskler ortadan kalkıyor. 

Ek olarak mobil uygulamalar sayesinde satış personelleri kendi cihazlarına indirebilecekleri bir uygulama sayesinde ürünlerin barkodları ile anında depodaki stoklarını kontrol edebiliyor ve stok sayımı gerçekleştirebiliyor, firma sahipleri ise mobil raporlama uygulaması sayesinde tüm şubelerindeki satışları anında kontrol edebiliyor ve karşılaştırma yapabiliyor.

Güncel İçerikler