Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

İSO KOZA Girişim Hızlandırma Programı’na seçilen 31 Nesnelerin İnterneti girişimi

İstanbul Sanayi Odası‘nın yürütmekte olduğu İSO KOZA Girişim Hızlandırma Programı bu sene kapsamlı ve belli tematik alanlarda alt ekosistemler kurarak İstanbul girişimcilik ekosistemini uluslararası bir merkez haline getirmek için tasarladığı hızlandırıcı programını hayata geçirmiştir.

KOZA girişimlerini, çok çeşitli konularda eğitim, mentörlük ve danışmanlıklarla destekleyen ve onlara sanayi iş birliği imkanı sunan KOZA Girişim Hızlandırma Programı, sırasıyla Nesnelerin İnterneti, Sağlık Teknolojileri, Enerji ve Savunma Sanayii alanlarında başvurusu çağrısına çıkıyor.

Nesnelerin İnterneti alanında KOZA programına başvuran girişimler ön jüri değerlendirmesinden geçtikten sonra, Scale-up Mini MBA programı adı verilen eğitimi almaya hak kazandılar.

Programa dahil olmaya hak kazanan girişimler, her dikey sonunda sanayicilerle bir araya geliyor ve İstanbul Sanayi Odası tarafından oluşturulan kurumsal inovasyon havuzunda yer alan firmalarla tanışma, görüşme ve yatırımcı buluşmaları vasıtasıyla büyüme ve ticarileşebilme imkanlarına sahip oluyorlar.

İSO KOZA Girişim Hızlandırma Programı’na kabul edilen 31 Nesnelerin İnterneti girişimleri:

  1. Thread-in Motion (TIM): Kumaşları adeta akıllı hale getiren bir teknoloji geliştiren girişim, örneğin cep telefonunuza gelen mesajları ceketinizin-montunuzun kolundan görebilmenizi, kolunuza aynı bir dokunmatik ekranmışçasına harf ya da ikon çizerek hava durumu veya güncel haber bilgilerini takip edebilmenizi sağlıyor.
  2. Compocket: Elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getirerek, çok daha etkili bir ölçüm deneyimi sunmayı hedefleyen bir donanım- yazılım projesidir.
  3. Connect-ion: Standart donanıma sahip araç kullanıcıları için, kolayca montajını yapabilecekleri yapay zekaya sahip bir asistan geliştirme projesidir.
  4. Drivee: Trafik kazalarını otomatik algılayarak, acil müdahale ekiplerinin olay yerine hızlıca ulaşmasını ve yaralıların hayata tutunmalarını sağlayan ve içerdiği akıllı sensörler ile sürüş davranışlarının geliştirilmesine yardımcı olan bir uygulamadır.
  5. Eyedius: Geliştirdiği ileri düzey görüntü anlamlandırma, yüz tanıma ve veri analizi teknolojileriyle; cihaz ve marka bağımsız olarak yerel, mobil ve bulut tabanlı çözümler üreten bir yapay zeka çözümüdür
  6. Gloits: Gerçek zamanlı konumlandırma (RFID-RTLS-WIFI) sistemleri üzerinden personelin hassas konumunu (60cm-1 mt arasında) tespit eden, personelin takibini, verimliliğini ve iş sağlığı güvenliğini sağlayan bir yüksek teknoloji çözümüdür.
  7. Hasta Yatağında Yenilik: Hastanın el değmeden tuvalet ihtiyacını yatağın içerisinde gidermesini ve yatağın içerisinde yıkanmasını sağlayan incelemeli patenti alınmış bir buluştur.
  8. Hubbox: Endüstriyel Uzak Erişim Cihazı ile endüstriyel makinelere her yerden ve her zaman doğrudan erişilebilmesini sağlayan bir makine ve otomasyon sistemidir.
  9. Inovatink: Sağladığı buluta bağlı iletişim modülleri ve cihaz bulut platformu ile kendi IoT ürününü geliştirmek isteyen şirketlere yardımcı olan ve şirketlerin ürünlerini ve süreçlerini internete bağlanabilir hale getirebilecekleri altyapıyı sunan bir çözümdür
  10. KentKal: Çevre bilincinin oluşmasını ve sürdürülebilirliğin eğlenceli bir formda devam ettirilmesini sağlayacak bir mobil uygulama projesidir.
  11. Köpüklü Akıllı Türk Kahvesi: Çekirdekten anlık olarak öğüterek tam otomatik olarak Türk kahvesi hazırlayan ve bardakta servis yapan bir satış makinesidir.
  12. LPWAN Arazi Güvenliği: Özel bir “Akıllı Taş” ile arazi güvenliği için gerekli birimlerle iletişimi sağlayan baz istasyonu ve sunucu yazılımıdır.
  13. Manufacturing Execution System: ERP yazılımının çıktısı olan ve planlama veya sipariş sonucu oluşan iş emirlerini fabrikada bulunan dokunmatik ekranlara aktaran bir üretim yürütme sistemidir.
  14. Mikrop: Programlanabilir sürü robotlar ile sahadan veri toplanması projesidir.
  15. Mobiki: Bina içi lokasyon takip teknolojileri kullanılarak envanter/ziyaretçi/personel takip sisteminin geliştirilmesi ve verimlilik analizinin yapılması projesidir.
  16. MREiiot Veri Toplama Cihazı: Endüstri 4.0 bileşenlerinden Nesnelerin İnterneti (IoT) ile canlı veya cansız tüm organizmalardan veri toplama projesidir.
  17. Nabutech: Bası (yatak) yaralarını önlemek için IOT bazlı akıllı hasta yatağı platformudur. (Liobe).
  18. Ottoo: Nesnelerin interneti bağlamında elde ettiği davranışsal, tanısal ve bağlamsal verileri gerçek zamanlı işleyerek tüm mobil endüstriler için özelleştirilmiş hizmetler sunan bağlantılı araç ve mobilite platformudur.
  19. Pamir: Araçlar ve sürücüler arası, bir yolu farklı vakitlerde kullanma konusunda mutabakat sağlayan bir “trafik brokerlığı” projesidir.
  20. Parxlab: Park noktalarına yerleştirilen kablosuz, uzun ömürlü, yüksek teknolojili sensörler ve bu sensörlerden gelen verilerin işlendiği yapay zeka teknolojisi projesidir.
  21. Phoenix Akıllı Eldiven: Özellikle eğitim sektöründe ilerleyen yıllarda oldukça yoğun olarak kullanılacak olan AR / VR platformlara müdahale edilmesini sağlayacak bir üründür.
  22. PowerHUD: IoT ekipmanları ile haberleşerek tesislerdeki enerji tüketim ve üretimlerinin izlenmesini sağlayan, toplanan verilerin analiz edilmesi ile raporlar üreten ve akıllı alarmlar ile tasarruf yönlendirmesi yapan web tabanlı bir platformdur.
  23. RobAsist: Sipariş, rezervasyon, randevu gibi işlemlerin yapıldığı hızlı ve yoğun işleyen işletme ve kurumlar için hazırlanan ve müşteri kısmında teslimat haricinde insan ara yüzü olmadan bu işlemleri yapan ve koordine eden bir akıllı otomasyon sistemidir.
  24. Sensemore: Ar-ge, kalite kontrol ve kestirimci bakım faaliyetlerinde kullanılmak için tasarlanan en basit haliyle kablosuz bir ivmeölçer ve mobil uygulamadır.
  25. Stratejik Yenilikçi Girişimler: Metal yorulması miktarını ölçmek için geliştirilmiş bir sensör projesidir.
  26. Stroma Vision: Geliştirdiği görüntü işleme teknolojisi sayesinde çalışanların yüz, göz ve vücut hareketlerini takip ederek uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı gibi faktörlere dayalı olarak meydana gelen ölümlü kazaları engelleyen yeni nesil ve kolay kullanılabilir bir ara yüzdür.
  27. Vias: Girişim, tarımsal sulamayı modernize ederek su ve enerji tasarrufu yaratan bir IoT platformudur.
  28. Tarsus: Uçtan uca bir Endüstri 4.0 çözümü sunarak verileri yapay zeka ile işleyen ve endüstriler için faydalı öngörülerde bulunan bir çözümdür.
  29. Temizlik Kontrol Sistemi: Okul, hastahane, avm gibi periyodik temizlik yapılan yerlerde lokasyonların temizliğini takip ve kontrol için tasarlanan mobil takip sistemidir.
  30. Yerliara.com: Türkiye’nin İlk endüstriyel ürün, yazılım ve girişimci arama motoru KOBİ’ler için IoT tabanlı iletişim ve Endüstri 4.0’a geçiş platformudur.
  31. Scopy-Smart Copy: Öğrencilerin çıktı alımında kullanabileceği, modernleştirilmiş bir çıktı alma tecrübesi yaşatacak yazılım ve donanım projesidir.

Güncel İçerikler