Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Stokbankası: Perakendecilerin tedarikçilerden kolay sipariş vermesini sağlayan platform

QNB Finansbank’ın hızlandırma programı Fincube‘ün ilk dönem girişimleri arasına seçilen Stokbankası, hızlı tüketim sektöründeki perakendeci ve tedarikçilerin dijital ortamda ticaret yapmalarını sağlayan bulut tabanlı yazılım girişimidir.

Perakendeciler Stokbankası aracılığıyla verilerini buluta taşıyarak, sistem önerileri ile oluşturdukları siparişleri tedarikçiye bulut üzerinden kolayca gönderebiliyor ve ayrıca tedarikçilerin de perakendecilerdeki stok, satış ve rakip analizini anlık olarak yapmasına olanak tanıyor. Böylece bakkal gibi küçük işletmelerin veya küçük market zincirlerinin tedarikçiden kolayca sipariş vermesini sağlıyor.

Temmuz 2016’da Tuncay Kara tarafından İstanbul’da kurulan girişime geçtiğimiz yıl Ozan Kara da katıldı.

Ozan Kara – Kurucu Ortak, Stok Bankası

Stokbankası mevcutta 14 yerel zincir ile çalışmakta ve 125 üreticinin karar destek sürecine etki etmektedir. Şu ana kadar 160 bin siparişe aracılık ederek aylık 32 Milyon TL siparişe aracılık etti.

Türkiye’de hızlı tüketim sektörü 160 milyar dolarlık hacme sahip. Yaklaşık 120 bin bakkal ve 500’ün üzerinde ise yerel zincir bulunuyor. Türkiye merkezli başlayan Stok Bankası, ilk olarak orta ölçekli zincir perakendeleri hedefliyor. Önümüzdeki dönemlerde ise bakkalların yoğun olduğu pazarlara girmek istiyor.

Kuruculardan Ozan, egirişim’e girişimiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “2016 yılında beta sürüm olarak ilk satışımızı 2017 yılında ise paket program halinde satmaya başladık. Artan maliyetlerden dolayı kar marjı çok düşen perakendeci ve tedarikçilerin verimliliklerini artırarak değer ürettiğimize inanıyoruz.”

Türkiye’deki girişimleri paylaştığımız serimizde bugün size Stokbankası’nı anlattık. Yeni girişimlere yer vermeye devam edeceğiz. Stokbankası’yla ilgili gelişmelere de artık egirişim üzerinden ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler