Xiaomi ve Oppo, Huawei’nin Android’e rakip işletim sistemini denedi

Bir süredir sizlere de aktardığımız haberlerde olduğu üzere ABD Ticaret Bakanlığı’nın kararı sonrası Google, Huawei‘nin Android lisansını askıya almıştı ve ardından askıya alma kararını 90 gün ertelemişti. Huawei, bu ertelemeye rağmen bir süredir üzerinde çalıştığı kendi işletim sistemi üzerindeki çalışmaları hızlandırarak Android’e rakip olmaya hazırlanıyor.

İlginizi Çekebilir: Huawei, geliştiricileri kendi uygulama mağazasına çağrıyor

Çin Hükümeti’ne yakınlığıyla tanınan Global Times’ın haberine göre, Huawei’nin Android’e rakip olarak kendi akıllı telefonlarında sunacağı yeni işletim sistemi ArkOS, diğer Çinli akıllı telefon üreticileri tarafından da denendi. Global Times, işletim sistemini Xiaomi, Oppo, Vivo ve Tencent gibi Çinli teknoloji devlerinin test ettiğini ve adeta hayran kaldığını öne sürüyor.

Android’e göre %60 daha hızlı

Ayrıca Global Times, yapılan testlerde Çinli üreticilerin Huawei tarafından geliştirilen ArkOS’i Android’ten %60 daha hızlı bulduğunu belirtiyor. Eğer içerik olarak da yeterli doygunluğa ulaşılırsa, Huawei’nin işletim sistemi Android’e rakip olabilir hatta Huawei ürünleriyle sınırlı kalmayarak diğer üreticilere de sunulabilir.

Huawei ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişki nereye gidiyor?

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan ticaret yasağının bir süre ertelenmesi ve Google, SD Birliği, WiFi Birliği gibi organizasyonların Huawei lehine uyguladıkları kararlardan geri adım atması Huawei ve ABD ilişkilerinin tekrar normalleşeceği izlenimini yaratıyor. Bu ilişkilerin normalleşmesiyle Huawei, her ne kadar Android işletim sistemini daha önce de olduğu gibi lisanslı bir şekilde kullanabilir gözükse de bir noktada kendi işletim sistemini de devreye sokarak Android’e olan bağlılığını ortadan kaldırmak istiyor.

Güncel İçerikler