Almanya merkezli mekan içi tarım girişimi Infarm, 100 milyon dolar yatırım aldı

Mekan içi özel tarım dolapları ile doğrudan kökünden kopararak sebze tüketmenizi sağlayan Almanya merkezli girişim Infarm, Londra merkezli Atomico liderliğinde; TriplePoint Capital, Balderton Capital ve Astanor Ventures’tan 100 milyon dolar Seri B yatırım aldı.

Infarm diğer bir tabirle mini çiftlik olarak da adlandırılıyor. Ürünün bulunduğu marketlere gittiğinizde, sebzeyi direk dalından kopararak satın almanızı sağlıyor. Bildiğiniz gibi sebze türü ürünlerde, tarladan soframıza gelene kadar önemli bir yolculuktan ve çeşitli aşamalardan geçiyor. Hem ilk kesildiği anda besin değerini koruyamıyor hem de yolda taşındığı araçlardan ötürü çeşitli egzost kokularına mağruz kalabiliyor.

Türkiye’de de arçelik‘in desteğiyle kendi içerisindeki 2 mühendis tarafından hayata geçirilen neopia isimli ürünle neredeyse birebir aynı özelliklere sahip bu cihaz, kullanıcıların kendi elleriyle, ilk andaki besin değerini koruyarak ürün tüketmesini sağlıyor.

Üç İsrailli girişimci tarafından kurulan Infarm, bu yatırımdan önce de Şubat 2018’de 25 milyon dolar yatırım almıştı. Ürün sadece marketlerde değil, özel restoranlarda da hizmete sunuluyor. Ürünle ilgili buradan bir video izleyebilirsiniz.

Şirket, geleneksel tarıma göre yüzde 95 daha az su, yüzde 90 daha az ulaşım ve yüzde 75 daha az gübre kullandığını iddia ediyor. Ayrıca hiç böcek ilacı kullanılmadığını da dile getiriyor.

Infarm aldığı bu yatırım ile Avrupa ve ABD’de büyümek, operasyonel ve satış ekiplerini büyütmek için kullanacak. Türkiye pazarına girerse, henüz test aşamasında olan arçelik’in neopia isimli ürünü için ciddi bir tehdit olur. Infarm’ın ürünleri şu anda; Almanya, İsviçre ve Fransa’da hizmet veriyor.

Güncel İçerikler