Yerli girişim Mornero, kurumsal abonelik hizmeti ile büyümeye devam ediyor

Sağlıklı bir kahvaltı ile güne mutlu başlamak isteyenler için kolay ve uygun fiyatlı bir çözüm sunan Mornero, doğal kahvaltıyı ayağınıza getiren bir girişim olarak yola çıktı.

Mornero yeni ürünü “Kurumsal Paket” ile şirket çalışanlarının ve diğer kurumsal yapıların kahvaltı ihtiyaçlarını karşılamayı ve İstanbul’daki dağıtım ağını genişleterek büyümeyi hedefliyor. Hatırlarsanız, Meal Box girişiminin de asıl gelir modelinin kurumsal üyelikte bulduğunu sizlere aylar öncesinde paylaşmıştık. Ancak Meal Box, pivot ederek modelini tamamen değiştirmişti. Mornero ise kurumsal üyeliği farklı bir hizmet olarak sunuyor.

2018 yılının Eylül ayında Tarvenn Ventures’tan yatırım alan girişim, ofis çalışanlarına uygun fiyatlı, taze ve sağlıklı kahvaltı yapma imkanı sunarak çalışanların verimliliğini arttırmayı amaçlıyor. Şu ana kadar İstanbul Avrupa yakasında bireysel paket abonelerine gönderim gerçekleştirerek büyüyen Mornero, 2019 yılında İstanbul Anadolu yakasında da hizmet vermeyi hedefliyor.

“Kurumsal Paket” ile çalışanların verimliliği yükselecek

Çalışan ve güne erken başlayan bireylerin istedikleri saatte kahvaltılarını ayağına getirerek sağlıklı kahvaltı yapmasını sağlayan Mornero, “Kurumsal Paket” seçeneğini uygulamaya alarak hem kahvaltı dağıtım ağını genişletmeyi, hem de sağlıksız kahvaltı yapan kişilere toplu gönderimler yaparak verimliliklerini arttırmayı hedefliyor. “Kurumsal Paket” ile birçok şirketin mutfak maliyetlerini ve personel ihtiyaçlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan Mornero, kurum ve kuruluşlara toplu gönderimler yaparak sağlıklı ve taze kahvaltıyı tüm çalışanlara ulaştırmak istiyor.

Öğrenci yurtları, bankalar ve butik oteller önceliğimiz olacak

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde eğitimlerini sürdüren iki genç girişimci Sabit Çakmaklı ve Agah Karagöz tarafından kurulan Mornero, Tarvenn Ventures’dan aldıkları yatırım ve operasyonel destek ile her ay ortalama yüzde 40 büyümeyi başardı. Levent’te yeni ofislerine geçerek üretim tesisini yenileyen Mornero, şimdiye kadar 40 binden fazla sağlıklı kahvaltıyı müşterilerine ulaştırdı. Mornero yeni hizmetleri “Kurumsal Paket” seçeneği ile İstanbul’daki öğrenci yurtları, bankalar, butik oteller ve şirket çalışanlarına uygun, lezzetli ve sağlıklı kahvaltıları her gün istedikleri saatte toplu göndererek ağını genişletmeyi hedefliyor.

“Sağlıklı kahvaltıya ulaşmanın yolu Mornero”

Mornero kurucu ortaklarından Sabit Çakmaklı “Bugüne kadar 40 bin kahvaltı gönderimi yaptık. Kurumsal Paket seçeneğimizle bu rakamı daha da arttıracağız. İstanbul gibi bir metropolde sağlıklı kahvaltıya zahmetsizce ve uygun fiyata ulaşabilmek büyük bir sorun. Mornero sağlıklı kahvaltılık aboneliği fikrimiz de buradan doğdu. ‘Biz de yapabilir miyiz?’ düşüncesiyle Agah Bey ile çalışmalarımıza başladıktan kısa süre sonra Tarvenn Ventures tarafından farkedildik ve yatırım aldık. Her gün onlarca kişinin emek verdiği bir operasyonumuz var. Büyümemizi sürdürerek daha fazla çalışanı mutlu etmek ve sağlıklı bir şekilde güne başlamalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Güncel İçerikler