tvOS 13 tanıtıldı: Apple TV yeni yeteneklere kavuşuyor #WWDC19

Apple, San Jose’de düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) kapsamında işletim sistemlerinin yeni sürümlerini duyurmaya başladı. Apple tarafından yapılan ilk duyuru ise tvOS’in yeni sürümü tvOS 13 oldu.

tvOS 13 ile gelen yenilikler neler?

Yeni tvOS 13 ile birlikte Apple TV’ler artık Apple Music servisini tam uyumlu şekilde destekliyor. Apple Music’in yeni tvOS özel sürümüyle birlikte Apple, televizyonunuzda en iyi şarkı dinleme deneyimini yaşayacağınızı iddia ediyor. Ayrıca televizyonun büyük ekranından da yararlanan Apple Music servisi, şarkıların sözlerini anlık olarak şarkıyla eşzamanlı görmenizi sağlıyor.

tvOS 13’ün diğer önemli özelliklerinden biri ise Apple Arcade servisiyle yakından ilgili. Apple’ın hikayesi olan birçok oyuna tek bir abonelikle sınırsız erişmenizi sağlayacak servisi Apple Arcade, tvOS üzerinden PlayStation 4 ve Xbox One S kontrolcülerini destekleyecek.

Ayrıca tvOS’in yeni sürümüyle birlikte Apple TV platformu için çoklu destek özelliği de sunulacak.

Apple TV+’ın ilk orijinal yapımı geliyor

Apple, WWDC kapsamında tvOS ile ilgili duyurular yaparken TV+ için ilk orijinal yapımı For All Mankind’ı da duyurdu. Bilim / kurgu temalı olacak yapım, sonbaharda TV+ kullanıcılarıyla buluşacak.

Güncel İçerikler