Tüm banka hesaplarınızın hareketlerini tek platformda toplayan girişim: BulutTahsilat

İş gücü maliyetini azaltan, zamandan tasarruf ettiren ve karlılığı artırmayı sağlayan BulutTahsilat, banka hesap hareketlerinin hepsini tek ekranda topluyor ve bu bilgilere anında ulaşmayı sağlıyor.

2016 yılında Mehmet Öztürk tarafından 2 ayda kurulan BulutTahsilat, sınırsız sayıdaki banka hesabınıza gelen ve giden ödemeleri konsolide ediyor, muhasebe ve ERP sistemlerinize otomatik olarak işlenmesini sağlıyor. Sonrasında yapılacak işlemi insan kontrolüne gerek kalmadan yapıyor. BulutTahsilat ile ister sipariş onaylayabilir ister bakiye yükleyebilir, isterseniz limit arttırabilirsiniz. Gelen ve giden ödeme ile ilgili ne yapmak istiyorsanız otomatik olarak yapılmasını da sağlayabilirsiniz. Girişim İstanbul’da Kayaport Teknoloji bünyesinde bulunuyor.

Ödeme Hizmetleri Sağlayıcısı

Kurucusundan aldığımız bilgiye göre BulutTahsilat uygulamasının temeli 2009 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde ortaya çıkan Ödeme Hizmetleri Kanununa (PSD-Payment Services Directive) dayanıyor. Bu kanunla, birlik ülkelerin ulaşmaya çalıştığı temel amaç standardize edilmiş güvenli ve verimli bir ödeme alt yapısı geliştirmekti. Bu kanun, ödeme hizmetleri sektörü için heyecan verici bir gelişmeydi, çünkü Ödeme Hizmetleri Sağlayıcısı (PSP-Payment Services Providers) adı verilen yeni bir kavram ortaya çıkmıştı. Böylece “Fintech” adını vermiş olduğumuz yeni nesil finansal teknolojiler üzerine yatırım yapan işletmeler oluşmaya başlamıştı. Fintech’ler, Avrupa Birliği Ödeme Hizmetleri Kanunu’nun dört-beş farklı kategorisinde hizmet verebiliyorlar. Bu kategorilerin en önemlisi Finansal Veri Sağlayıcısı (Financial Data Aggregators) kavramıdır. BulutTahsilat, Avrupa Birliği Ödeme Hizmetleri Kanunu’nun getirdiği yeniliklerin uyguluyor.

Mehmet Öztürk, CEO, BulutTahsilat

Öztürk, girişimin hedefleriyle ilgili: “2018 yılı BulutTahsilat için başarılı bir yıl oldu. 2019 yılında bu başarımızı katlayarak arttırmak istiyoruz. Firmaların finansal veriye kolay erişimi, iş süreçlerinde bu veriyi daha hızlı ve doğru işleyebilmesi için yeni çözümler sunacağız. Yerel geliştirdiğimiz bu çözümlerimizi global çözümler haline getirip, yurt dışında bu ürünlerimizin tanıtım faaliyetlerinde bulunmak 2019 hedeflerimizin en başında geliyor.” dedi.

27 banka ile entegrasyon

BulutTahsilat, işlemlerini tamamen bulut üzerinden yapıyor. Kurulum, bakım, yedekleme ve güncelleme operasyonlarını BulutTahsilat kendisi karşılıyor. Akıllı öğrenme sayesinde ve eşleşme algoritmalarının çeşitliliği ile farklı sektörlerde hizmet veren firmaların banka hareketlerini muhasebe kayıtları ile eşleştirebiliyor.

2019 yılı itibariyle 27 banka ile entegrasyonu bulunan girişim, 300’ün üzerinde büyük ölçekli firmaya hizmet veriyor. Herhangi bir girişim hızlandırma programına katılmadı.

Girişimi büyütme sürecinde ne tür zorluklar yaşadınız?

Bu sorumuzu Mehmet Öztürk; “Hesap hareketleri konsolidasyonunda alanında ilk olan firmamız, mevcutta servisleri bulunmayan bankalarla geliştirilecek servisler ile ilgili gereksinimleri paylaştı. Bazı bankalardaki geliştirme süreçlerinin uzun sürmesi büyüme sürecinde yavaşlatıcı bir etkisi oldu.” şeklinde cevapladı.

Güncel İçerikler