Verifone, üç yıl önce çoğunluk hisselerini satın aldığı Panaroma’nın tamamını bünyesine kattı

Dünya genelinde 30 milyon kurulu cihaz ve terminal ile ödeme sistemlerinin önde gelen şirketlerinden Verifone, üç yıl önce çoğunluk hisselerini satın aldığı Türk şirketi Panaroma’nın tamamını bünyesine kattı.

Türkiye’deki yatırımlarına önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini söyleyen Verifone Güney Doğu Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Onur Altınbaş, “2023 hedefimizi sahada aktif kullanılan Verifone markalı bir milyon yazar kasaya ulaşarak pazar payımızı yüzde 50’ye çıkarmak olarak belirledik” dedi.

Onur Altınbaş: “Verifone’un global bilgi birikimi, Panaroma’nın yerel tecrübesiyle buluştu.”

Verifone Güney Doğu Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Onur Altınbaş, satın almayla ilgili açıklamalarda bulundu. Panaroma’nın çoğunluk hisselerini ödeme sistemlerinde yapılan regülasyonların ardından almaya karar verdiklerini hatırlatan Altınbaş, “Verifone’un global çapta bilgi birikimi ile Panaroma’nın yurt içindeki tecrübesini buluşturarak kısa sürede pazar payımızı büyüttük. Çoğunluk hisselerini satın almamızın üçüncü yılında, Nisan 2019’da bu kez Panaroma’nın tamamını Verifone bünyesine kattık. Bu satın almayla birlikte, her segmentteki esnafın ihtiyaçlarını karşılama hedefimize bir adım daha yaklaştık” dedi.

2023’te pazarın yarısı hedefleniyor

Verifone’un Türkiye pazarındaki payı hakkında da bilgi veren Onur Altınbaş, “Şu anda Türkiye genelinde 250 bin Verifone marka yazar kasa ile hizmet veriyoruz, pazar payımız ise yüzde 30’a yaklaşmış durumda. 2023 vizyonumuz çerçevesinde, sahada bir milyon yazar kasa çalıştırmayı ve pazar payımızı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bayiler, satış ve servis noktasına dönüşüyor

Verifone’un küresel stratejisi doğrultusunda perakende yatırımlarıyla birlikte servis alanında sundukları hizmeti de geliştirdiklerini söyleyen Onur Altınbaş, “İlk etapta 30 yıldır hizmet veren bayilerimiz arasından seçtiğimiz beş bayimizi satış ve servis noktası haline getirdik, şimdi bu hizmeti 81 ilimize taşımayı amaçlıyoruz. Böylece bizler tüm bayilerde standart bir hizmet kalitesi sağlarken müşterilerimizin ürün ve çözümlerimizi Türkiye’nin dört bir yanından kolaylıkla satın almalarına olanak tanıyacağız. Bayilerimizi satış ve servis noktasına dönüştürmek için yurt çapında fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncel İçerikler