Şehnaz Çağlı, girişimler için yatırım fonu Collective Spark’a Vice President olarak atandı

Erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yapmak ve onları güçlendirmek, global boyutta hızlı büyümelerine destek olmak amacıyla kurulan yatırım fonu Collective Spark ekibi, Şehnaz Çağlı‘nın katılımıyla büyümeye devam ediyor. Son olarak Londra’dan Avrupa’daki girişim sermayesi yatırımlarıyla ilgilenen Çağlı, kariyerinin ilk yıllarından itibaren teknolojinin yanı sıra sigorta, medya, enerji ve perakende sektörlerinde tecrübe edindi.

Çağlı’nın ekibe katılmasının mutluluğunu dile getiren Collective Spark Kurucu Ortağı Görkem Oktay, “Türkiye’de daha önce önemli şirket birleşmelerinde ve satınalmalarında yer alan Şehnaz’ın ekibe güç katacağına inanıyorum. Yurt dışında elde ettiği yatırımcı ve girişimci ağı ile tecrübesinden oldukça yararlanacağız. Bununla birlikte oluşturduğumuz fonun büyümesinde ve yurt dışında ses getirecek, milyar dolarlık şirket olmaya aday yatırımlara katkıda bulunacağına eminim” dedi.

Princeton Üniversitesi’nde mühendislik, London Business School’da MBA eğitimini tamamlayan ve Avrupa’da edindiği tecrübeyi Türkiye’deki girişim ekosisteminin gelişmesi için kullanacak olan Şehnaz Çağlı, ekibe katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:

“Türkiye’de deneyim ve bilgi birikimi açısından ideallerimle örtüşen bir fonun parçası olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Londra’da edindiğim tecrübe ardından, Türkiye’de gelişmekte olan girişim sermayesi alanında çok büyük potansiyel görüyorum. Ülkemizdeki ekosistemin gelişmesi ve ideal ortamın oluşması için çalışacağım.” dedi.

Güncel İçerikler