Bilyoner’in yeni genel müdürü İlker Baydar oldu

Türkiye’nin ilk yasal elektronik şans oyunları platformu Bilyoner.com’un yeni Genel Müdürü, e-ticaret ve perakende dünyasının deneyimli isimlerinden markafoni’nin de eski CEO’su İlker Baydar oldu.

Baydar yönetimindeki Bilyoner, yeni dönemde online şans oyunları sektörünün öncüsü olarak istikrarlı büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

İlker Baydar kimdir?

1975 İstanbul doğumlu olan İlker Baydar, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA yaptıktan sonra çalışma hayatına 1997 yılında Promodes Grup, Continent Hipermarketleri’nde Kategori Müdürü olarak başladı.

1999-2006 yılları arasında Metro Cash & Carry’de gıda dışı kategorilerin perakende ve tedarik süreçlerini yöneten Baydar, 2006-2008 yıllarında ise Metro Cash & Carry Şangay’da (Çin) aynı pozisyonu üstlendi.

2008-2011 yılları arasında Best Buy Türkiye’de Ticari Direktör olarak görev aldı ve markanın Türkiye perakende sektöründe yapılanmasından sorumlu oldu. 2011 yılında ise Darty’ye Türkiye Ticari Direktörü olarak atandı. 2012 yılında e-ticaret dünyasına adım atan İlker Baydar, 2014’e kadar Hepsiburada.com’un Ticari Genel Müdürlüğü’nü yürüttü.

2014 yılında e-ticaret platformu Markafoni’ye CEO olarak transfer olan Baydar, 2017 yılından itibaren kariyerini Hollanda’nın lider e-ticaret kurumlarından Wehkamp’ta sürdürüyordu.

Güncel İçerikler