Online reklam platformu Wordego, 400 bin dolar yatırım aldı

Dr. Okan Erol ve Rumeysa Erol tarafından kurulan online reklam platformu Wordego, ilk yatırım turunda 400 bin dolar yatırım aldı. Sizlere geçtiğimiz ay 50 bin dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. İnternet reklamcılarına ve web yayıncılarına tam kapsamlı bir Programatik Reklam Platformu olarak hizmet sunan Wordego, dijital reklamların otomatik olarak alınıp satılmasını sağlayan komple teknoloji çözümleri sunuyor.

Wordego’nun tohum serisi turuna; Erdem Yurdanur, Hande Enes, Sinan Güler, Ümit Karaarslan, Sevdil Yıldırım, Aziz Unan, Özlem Tümer Eke, Gökçe Kırımlı, Nuray Koçer, Sinan İlkiz ve Eray Türker katıldı.

Türkiye’den Dünyaya Dijital Reklam Hizmeti

2012 yılında İstanbul Teknokent’te kurulan Wordego, 2015 yılı sonunda İTÜ Arı Teknokent’in Girişim Hızlandırma Programı Innogate’in 3. dönem finalistlerinden biri olarak seçildi ve ABD pazarına açıldı. 2016 yılında ABD’de de şirketleşen Wordego, halen Türkiye’de Bilişim Vadisi’nde geliştirdiği dijital reklam teknolojisiyle ABD, Avrupa ve Orta Doğu pazarında 2 bini aşkın reklamverene hizmet veriyor.

Reklamverenlerin internet üzerinde yeni müşteriler bulmalarını, satış dönüşümlerini artırmalarını, ve mevcut müşterilerini yeniden kazanmalarını sağlayan Wordego’nun yenilikçi reklam teknolojisi, 5 bini aşkın yayıncı web sitesinde gezen 50 milyonu aşkın tekil internet kullanıcısını gerçek zamanlı hedefliyor ve onlara en çok ilgi duyacakları display ve kupon reklamların gösterimini yapıyor.

Gelirlerinin %80’inden fazlasını ABD’li global reklam teknolojisi şirketlerine yaptığı satışlardan elde eden Wordego, aldığı ilk tur yatırımla geliştirmekte olduğu “blockchain tabanlı dijital reklam teknolojisi” çalışmalarına hız vermeyi, ve bu turu takip eden seri yatırım turlarıyla benzersiz ve yenilikçi dijital reklam modelini başta ABD pazarı olmak üzere global ölçekte hayata geçirmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler