Lala Eğitim, Y Combinator girişimlerinden Kunduz tarafından satın alındı

Eray Erdoğan, Tekin Öztekin ve Furkan Taşel tarafından 2015 yılında kurulan, lise öğrencilerine sınava hazırlık sürecinde performans takibi ve konu anlatımı alanlarında hizmet sağlayan Lala Eğitim, bir başka eğitim teknolojileri şirketi olan Y Combinator girişimlerinden ve kurucuları Türk olan Kunduz tarafından satın alındı.

Ana hedef: Eğitimde fırsat eşitliği

Kunduz kurucu ortaklarından Başar Başaran: “Kunduz olarak baştan beri her öğrencinin hayalindeki üniversiteye girmesinin önündeki tek adımın çalışmak olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, tüm inovasyon çabamızı 10 kat daha düşük maliyetli ve daha etkili bir sınava hazırlık süreci yaratmak için kullanıyoruz. Bu zamana kadar Lala’nın benzer bir amaçla farklı bir dikeyde elde ettiği deneyimin Kunduz’a katılması iki girişimin de hayal ettiği dünyaya bir adım daha yaklaşması demek. Bu nedenle çok heyecanlıyız.”

Lala Eğitim kurucu ortaklarından Eray Erdoğan: “2015’te başlayan yolculuğumuzda amacımız üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrencilerin kendilerini tanımalarına vesile olmak ve onlara bu süreçte yardımcı olmaktı. Ürünlerimizle bu zamana kadar 500.000’in üzerinde lise öğrencisine dokunduk. Benzer gelecek hayalini kurduğumuza inandığımız Kunduz ekibinin ürünlerimizle daha nice öğrencilere ulaşacağını düşünüyoruz. 4 seneyi aşan yolculuğumuzda bize ilham veren ve bizi motive eden öğrencilere ve öğretmenlere, ekip arkadaşlarımıza, yatırımcılarımıza (özellikle İlbek Andican, Joachim Behrendt ve Mehmet Onarcan’a) çok teşekkür ediyoruz.”

Kunduz’un gelecek hedefleri

Kunduz önümüzdeki eğitim yılı için bu yıl başında Hindistan’da ofis açtı ve iki ülkede toplam 8 milyon soruda profesyonel destek verdi. Öğrencilere çözemedikleri sorularda ortalama 15 dakikada profesyonel çözüm desteği veren girişim geliştirdiği görsel işleme teknolojisiyle çok daha hızlı ve düşük maliyetli hale getirdi. Yıl sonunda ABD ofisini açacak olan Kunduz, öğrencilerin sınava hazırlık ihtiyaçlarında daha kapsayıcı ve akıllı hizmetler sunmak için ürün çalışmalarına devam ediyor.

Lala Eğitim’in son yatırım turunda 3.6 Milyon TL’lik değerleme

Satın alma tutarı açıklanmazken, Lala Eğitim 2016 yılında BIC Angels’tan 3.6 milyon TL değerleme ile yatırım almıştı.

Güncel İçerikler