Online tercüme hizmeti veren girişim Ollang, yapay zeka odaklı çeviri hizmetini duyurdu

Yeni nesil tercüme hizmeti veren platform Ollang’in kurucusu Ebru Yıldırım çeviri sektöründeki bir sonraki sıçramanın kalite üzerinde yoğunlaşacağını belirtti.

2017 yılından beri çeviri alanında faaliyetlerine devam eden Ollang, 2019 yılında yenilenen ara yüzüyle kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştı. Globalleşmenin artmasıyla beraber, çeviriye olan ihtiyacın da aynı hızda arttığını gözlemliyoruz.

Sinirsel Makine Çevirisi

Son araştırma raporlarına göre, çeviri endüstrisinin dünya çapındaki pazar pazı 53 milyar dolar oldu. 2022 yılına kadar da pazarın 70 milyar dolara kadar genişleyeceği tahmin ediliyor. Çeviri deyince aklımıza günümüzün altını kabul edilen “veri” geliyor. Bu kadar değerli verinin bir arada olması Google, Amazon, Yandex gibi devlerin de gözlerinden kaçmıyor. Geliştirdikleri yapay zeka destekli çeviri algoritmalarıyla pazarda pay sahibi olduklarını da gözlemliyoruz.

Özellikle geçen yıl ortaya çıkan Sinirsel Makine Çevirisiyle (Neural Machine Translation), yapay zeka çeviri platformlarının eskiye nazaran daha iyi sonuçlar vermesine rağmen, çeviri kalitesinin hala düşük olduğunu ve bu anlamda hala gidilmesi gereken uzun bir yolu olduğunu anlıyoruz.

Çeviri pazarının büyüklüğüne ve arenada devlerin rekabet etmesine rağmen, çeviriye dair sunulan çözümlerin hala yetersiz olduğunu vurgulayan Ollang kurucusu Ebru, Ollang üzerinden yapılan anket sonuçlarına göre özellikle son zamanlarda kullanıcıların en çok çeviri kalitesinden yakındığını belirtiyor.

Yapay Zeka odaklı çeviri hizmeti

Ollang yapay zeka destekli makine çevirisini ücretsiz olarak kullanıcıların deneyimine sundu. ai.ollang.com üzerinden geliştirdiği yapay zeka çevirisini kullanıcıların deneyimine sunan Ollang, sosyal medya üzerinde sayfanın paylaşımını yapan kullanıcıların 20 MB’ye kadar olan dosyalarını istedikleri dilden istedikleri dile ücretsiz çeviriyor. Kampanyanın en dikkat çeken yönü ise kullanıcıların dosyalarının çevirisini aynı formatta teslim alabilmeleri oldu.

2019 yılında yenilenen ara yüzüyle kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştı. Ollang’te dikkatimizi çeken yenilikler ise şöyle:

  • Yükleyebileceğiniz dosya formatlarının artması. Pdf, word, excel, ppt, html gibi dosyalarınızın çevirisini aynı formatta teslim alabiliyorsunuz.
  • Yeminli ve noter onaylı çeviri desteği.
  • Dosyalarınızı yükler yüklemez, fiyatın otomatik olarak hesaplanması
  • Dosyalarınızın tahmini teslim tarihini anında görüntüleyebilme
  • Çevirmeninizi seçmek istemiyorsanız, Ollang’e bırakarak tüm sürecin Ollang tarafından yürütülmesi

Güncel İçerikler