Dassault Systèmes, Fransa merkezli startup Argosim’i satın aldı

Dassault Systèmes, gömülü sistemler için model tabanlı sistem mühendisliği ve mimarisinin belkemiği olarak başarısı kanıtlanmış yapay zeka teknolojisinden faydalanmak amacıyla Argosim isimli startup’ı satın aldı.

Merkez ofisi Fransa’nın Grenoble şehrinde bulunan Argosim, Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu ile ulaşım ve mobilite, havacılık, uzay, savunma ve ileri teknoloji endüstrilerinde akıllı araba, ev ve şehirlerdeki gibi karmaşık otonom sistemlerin geliştirilmesinde kullanılan “Smart Safe and Connected” gibi endüstri çözüm deneyimlerini zenginleştiriyor.

Sistem mimarları, Argosim’in yazılım çözümü STIMULUS ile gereksinim belirleme aşamasına “Oynat” kavramını ekleyerek sistemleri resmi olarak tutarlı ve eksiksiz hale getirebiliyor.

Sistem mühendisliği alanındaki pek çok kalite problemi, eksik ve tutarsız gereksinimlerden kaynaklanıyor. Gömülü sistemlerde doğrulama ve güvenlik için yüksek standartlarda gereksinimler belirleyen STIMULUS kullanıcıları, böylece muğlak, yanlış, eksik veya çelişen gereksinimleri, sürecin çok başlarında, işlevsel tasarım aşamasına geçmeden tespit edebiliyor. STIMULUS programında, kullanıma hazır siber fiziksel sistemler devreye alınırken belirsizlikler, olasılıksal bir yaklaşımla kontrol ediliyor ve modelleniyor.

Argosim CEO’su Fabien Gaucher konuyla ilgili görüşlerini paylaştı: “Sistem spesifikasyonları simülasyonunda öncü bir şirket olarak, vizyonlu ve yaklaşımları kökten değiştirebilecek bir lider arıyorduk. Bugün, beş yıldır zevkle yönettiğim Argosim ekibi, siber fiziksel sistemler mühendisliği alanındaki iddialı planımızı hayata geçirmek üzere Dassault Systèmes çatısı altında yeni bir maceraya atılmanın heyecanını yaşıyor.”

Dassault Systèmes CATIA CEO’su Philippe Laufer ise “Bilişsel artırılmış tasarım stratejimizin temelinde, simülasyon ve modellemenin bileşimi yer alıyor. Argosim de yazılım ve gömülü sistemlerin mimarisinde modelleme ve simülasyon çözümleri açısından elimizi güçlendiriyor.” “İleride yasal mevzuatın sıkılaşması ile birlikte, otonom araç sistemlerinin performans ve güvenilirliği gibi konularda siber sistemlerdeki gereksinimler ve düzenlemeler çok kritik olacak. Bu yüzden, bu gereksinimlerin erkenden doğrulanması, ürünlerin pazara çıkışını hızlandırmak açısından büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

Güncel İçerikler