Teknoloji Transfer Ofisi açılan İstinye Üniversitesi, girişimcilerin başvurularını bekliyor

İstanbul Kalkınma Ajansı destekli İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi gerçekleşen törenle Topkapı Kampüsü’nde açıldı.

İstinye Üniversitesi TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melik ERTUĞRUL, “Ofisimizde halihazırda dört tane modülümüz var. Bunlar; proje destek, girişimcilik ve kuluçka, üniversite-sanayi iş birliği ve fikri mülkiyet birimleri. Kuluçka merkezimizin fiziki alt yapısı tamamen kuruldu ve başvurular için ilk çağrımıza çıktık. 16 kişilik kapasitemiz bulunuyor. Proje birimimizde akademisyenlerimizin proje yazmaları konusunda destekler veriyoruz. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), AB ve TÜBİTAK projelerine yönelik desteklerimiz mevcut. Akademisyenlerimiz de bu konuda son derece aktif” dedi.

Girişimcilere davet

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU ise TTO’lar hakkında bilgi vererek, “TTO’ların amacı burada üretilen bilginin toplumdaki ilgili noktalarla buluşmasını sağlamak. TTO’ların bir diğer görevi ise burada üretilen bilgilerin korunması, patent, faydalı model gibi başvuruların yapılıp onların alınması. Diğer bir konu da burada üretilen bilgilerin bunu üreten hocalar ya da öğrencilerimiz tarafından şirketleşmesi. Bunu da TTO bünyesinde olan kuluçkada yapıyoruz. Sağlıkla ilgili konularda çok ciddi bir alt yapımız var. Bu da bizi sağlık alanında ön plana çıkarıyor. Burada birçok proje geliştirme ve deneme imkanımız oluyor. Üniversitemizde mühendislik bölümü, sağlık alanına da destek veriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kuluçkaya son başvuru: 28 Nisan 2019

Girişimcilere çağrıda bulunan Prof. Dr. Melih BULU, “Bizim sahip olduğumuz alt yapı nedeniyle girişimciler burada geliştirdikleri projeleri yine bünyemizde uygulama şansına sahipler.’’ sözleriyle girişimcileri kuluçka merkezine katılıma davet etti. Başvurunuzu bu bağlantıdan gerçekleştirebilirsiniz.

Güncel İçerikler