Fizyosoft: Fizyoterapi ve rehabilitasyon aktivitelerini mobil hale getiren yerli çözüm

Fizyoterapi ve rehabilitasyon aktivitelerini daha keyifli hale getirmeyi amaçlayan Fizyosoft, 2014 yılında, Dr. İsmail Uzun ve Dr. Yusuf Sinan Akgül tarafından kuruldu.

İki ortak, pek çok yaştan hasta grubunu ilgilendiren ve birçok insanın hayatının bir döneminde uygulamak durumunda kaldığı fizyoterapi aktivitelerini daha sürdürülebilir ve hastalığın olabildiğince giderilmesine yönelik hale getirmenin yollarını düşünürken, son yıllarda oldukça popüler hale gelen “oyunlaştırma” yaklaşımından yararlanmaya karar verdiler. Kurdukları genç ve dinamik ekiple yazılım çalışmalarına başlayan iki girişimci doktor; fizyoterapi, rehabilitasyon ile biyomedikal alanlarında konularının uzmanı olan bilim insanlarından da aldıkları destek ve bu alanda yürütülen bilimsel araştırmalar çerçevesinde oldukça eğlenceli ve bir o kadar da faydalı çözümler ortaya çıkardılar.

Uzun, Akgül ve ekipleri yazılımları geliştirirken temelde şu sorunlara odaklandılar:

  • Fizyoterapi aktiviteleri, özellikle benzer hareketlerin tekrarlanmasına dayalı olduğu için, zaman zaman sıkıcı ve uzun soluklu olabiliyor,
  • Hastanın bir süre sonra bu tekrarlardan sıkılması neticesinde, hastalığın iyileşmesi için gerekli olan uygulama sayısı eşiklerine erişilmeden tedavi hasta tarafından sonlandırılabiliyor,
  • Hasta kendisine tarif edilen egzersizleri ne kadar uygulasa da bu hareketleri ne seviyede doğru yaptığı objektif olarak ölçümlenemeyebiliyor ve bu nedenle tedavi süreci sürdürülse bile iyileşmeye hizmet ettiğinden emin olunamıyor.

Ortaya konulan çözüm ile kişiye özel rehabilitasyon imkanı, hasta motivasyonunun yüksek tutulması ve objektif değerlendirme imkanı sağlandı. Fizyosoft ile tedavi sürecinin hastane ve merkezler dışından da sağlıklı işletilmesi ve veriye dayalı rehabilitasyon programı yapılabilmesi de önemli katkı sağladı.

Geliştirilen ürünler fizyoterapi ihtiyaçları dikkate alınarak geniş bir yelpazede kullanım amaçlandı, denge, alt/üst ekstremite ve el rehabilitasyonu olacak şekilde üç ana gruba ayrıldı.

Fizyosoft, TEB TİM girişimleri sürecine dahil olmuştur ve geçtiğimiz yıl TTGV HİT programı kapsamında yatırım alarak global hedefler için hızla ilerlemeye başladı. Bu yılın başında önemli bir adım daha atarak Almanya merkezli inovatif çözümler firması Becure ile uluslararası bir iş birliğine girdi. Bu iş birliği ile Fizyosoft, Becure’ün Türkiye ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nde inovasyon çözüm ortağı haline geldi. Sağlık teknolojileri alanında fizyoterapi ve rehabilitasyon odaklı çözümler geliştiren iki firma attıkları bu adımla bir sinerji oluşturmayı, teknolojik altyapılarını bir araya getirerek pazarlarını büyütmeyi ve sektörün ihtiyaçlarına daha hızlı ve yaratıcı uygulamalar sunmayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler