European Women Payments Network bahar buluşmasını gerçekleştirdi

Cybertonica ve Fincube sponsorluğunda ve ÖDED’in desteğiyle gerçekleşen European Women Payments Network Bahar Buluşması ödeme, FinTech ve teknoloji alanlarındaki profesyonelleri bir araya getirdi.

2015 yılında Martha Mghendi-Fisher tarafından Amsterdam’da kurulan ve finansal hizmetler sektöründe her alanda çeşitliliği ve katılımı artırmayı hedefleyen güçlü bir destek ağı olan European Women Payments Network (EWPN), bahar buluşmasını 8 Nisan’da gerçekleştirdi. Ödeme, FinTech ve teknoloji alanlarındaki profesyonellerin bir araya geldiği buluşmada Türkiye’de ödeme sektörünün geleceği, teknoloji ekosisteminin girişimciler için sunduğu fırsatlar, FinTech girişimleri ve kadın yeteneklerin sektörün gelişimindeki önemi konuşuldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını EWPN Türkiye Elçisi ve Cybertonica Pazar Geliştirme Yöneticisi Melike Belli yaptı. FinTech uzmanı Belli, EWPN’yi tanıtarak organizasyonun sektörde her alanda çeşitliliği ve katılımı arttırmaya yönelik hedeflerini dinleyicilerle paylaştı. Etkinlik, ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık moderatörlüğünde Türkiye’de Ödeme Sektörü konulu panel oturumuyla devam etti. TransferGo Türkiye Ülke Müdürü Senem Öztürk, Solak & Partners Yönetici Ortağı Elçin Karatay, PayU Türkiye Pazarlama Müdürü Gaye Ör ve Hepsipay Ticari Grup Başkanı İlknur Uzunoğlu’nun panelist olarak yer aldığı oturumda, ödeme ve FinTech sektörünün geleceğine yön veren unsurlar, denetleyici ve düzenleyici kurumların sektördeki teknoloji adaptasyonun hızında oynadığı önemli rol, Türkiye pazarının ödeme kuruluşlarına sunduğu fırsatlar, geleneksel finansal kuruluşlar ve FinTech girişimleri arasındaki işbirliği ve birlikte çözmeleri veya iyileştirmeleri gereken müşteri problemleri gibi konulara değinildi.

Panel oturumu ardından gerçekleşen Teknoloji Liderleriyle Söyleşi bölümünde, Türkiye’den dünyaya açılan başarılı teknoloji girişimi Insider’in Veri Koruma Görevlisi Balam Bingül, Melike Belli’nin sorularını yanıtladı. Söyleşide, 19 ülkede faaliyet gösteren ve tüm girişimciler için önemli bir örnek teşkil eden Insider’in kuruluş ve büyüme hikayesi, amacı, kurum kültürü, çeşitliliğe ve katılıma önem veren ekibi ve gelecekteki hedefleri konuşuldu. Ayrıca Balam Bingül, farklı ülkelerde bulunan kanun ve düzenlemelerin Insider’ın is yapış şekline olan etkisi, kişisel veriyi korumaya yönelik düzenlemelerin sektörde güven duygusunu nasıl pekiştireceği ve müşteri verilerini nasıl koruduklarından bahsetti.

Etkinlik, çocuklara özel harçlık kartı ve uygulaması manibux’in Kurucusu Canan Akmanoğlu Bayrak, abonelik modeli ile ürün ve hizmet satışına imkan veren ve ödemeleri otomatik olarak almayı sağlayan Zebrapos’un Kurucu Ortağı Burhan Tutan, mevcut ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlarını tek bir kredi altında birleştirerek yeniden yapılandırmaya yardımcı olan Tekkredi’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Pelin Anlı Bedirhanoğlu ve sosyal çevre ile ortak harcama paylaşım ve takip uygulaması Kassa’nın Kurucusu Irmak Günayer’in girişimlerini tanıttığı FinTech Girişimlerinin Sunumları bölümüyle sona erdi.

Güncel İçerikler