Eğitim teknolojileri hackathonu Educathon19’un kazanan projeleri belli oldu

Türkiye’nin ilk eğitim teknolojileri hackathonu olarak nitelendirilen ve Mektepp ve VR First BAU‘nun desteğiyle gerçekleştirilen Educathon’19, geçtiğimiz 5-7 Nisan 2019 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nin Galata kampüsü içerisinde yer alan BUG Lab‘de gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk günü tanışarak kendi disiplinler arası takımlarını kuran katılımcılar; öğretmenler, yazılımcılar ve tasarımcılardan oluşan 12 takım, arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini kullanarak 48 saat boyunca yeni nesil eğitim teknolojileri alanındaki prototiplerini geliştirdi ve bu zorlu maratona başladı. Her takım en az bir öğretmen, bir yazılımcı ve bir tasarımcı ile kuruldu ve bu sayede her takımda farklı beyinler ortamı oluşturuldu.

Eğitim, yazılım, tasarım, oyunlaştırma ve kullanıcı deneyimi alanlarında uzman mentorlar 48 saat boyunca yarışan takımlara destek olarak projelerini geliştirme aşamasında geri bildirimde bulundular.

Educathon19’u kazanan projeler

Uykusuz geçen saatler sonucunda 12 takım, kendi geliştirdikleri ürünleri hem katılımcılara hem de jüriye sundu. Jürinin uzun süren değerlendirme sürecinin ardından en başarılı bulunan 3 takım, Bahçeşehir Koleji sponsorluğunda ödüllendirildi.

En başarılı üç takım ve projeleri:

  • Augment ekibi, elektrik devreleri üzerine uygulama tasarlayarak birinci oldu.
  • Mazerunners ekibi, okul öncesi öğrencilerini hedefleyen şekil ve renk öğretimini amaçlayan sokak tasarımı uygulamasıyla ikinci oldu.
  • TheBeetles ekibi ise ekosistemler konusu üzerine grup çalışmasını destekleyen uygulama tasarlayarak üçüncü oldu.

Güncel İçerikler