Yerli girişim Swenna Akıllı Çanta ile seyahatteyken cihazlarınızı şarj edin

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Swenna, size mobil haldeyken cihazlarınızı şarj edebileceğiniz özellikte bir akıllı çanta imkanı sunuyor.

Swenna, Türkiye ve dünyada yeni yeni oluşmaya başlayan akıllı çanta kavramının öncü girişimlerinden biri. Çevremizdeki tüm nesneler değişip teknoloji ile gelişirken, her gün yanımızda taşıdığımız çantalar neden değişmesin diyerek yola çıkan Atakan Sayın ve Büşra Demirezen, Swenna fikrini 2016 yılında düşünseler de, bu girişime tam odaklı olmak onlar için 2017 sonlarını buldu.

Telefonu Swenna’nın cebine attığınızda şarj başlıyor

Swenna’nın en temel amacı hayatınızı biraz daha kolaylaştırmak. Mesela en çok sevilen ve bilinen özelliği kablosuz şarj. Telefonunuzu çantanızda taşıdığınız sürece kablosuz olarak şarj ediyor, bunu başlatmak içinde herhangi bir düğmeye basmanıza gerek yok. Çantanın cebine attığınız gibi şarj başlıyor.

Ayrıca telefonunu elinde kullanırken şarj etmek isteyenler için USB kablolu şarj özelliği, karanlıkta çantasının içinde eşyalarını ararken zorlananlar için LED ışıklar, kredi kartlarını, kimlik bilgilerini hırsızlardan korumak isteyenler için RFID koruma cebi var. Şu an test aşamasında olan Swenna, çok yakında ek olarak sunulacak Bluetooth modülü de bu çantayı iyice akıllı hale getirecek.

Hem Türkiye’de hem de ABD’de şirketleri olan girişimciler, ürünü globale açmak için gün sayıyor. Swenna çantalar Türkiye’deki çanta üreticileri tarafından İstanbul’da üretiliyor. Kullanılan tüm kumaş ve destek malzemeleri de aynı şekilde yine Türkiye’de üretiliyor.

Swenna’nın ilk faturası

Kurucusu Atakan Sayın’a ilk faturanızı ne zaman kestiğimizi sorduğumuzda “İlk faturamızı Ağustos 2018’de kestik. Mart 2019’da Arıkovanı’nda kitlesel fonlama kampanyamız başlayana kadar Avrupa’ya ve Dubai’ye 36 tane özel üretim deri çanta sattık. Ağustos’ta ilk kestiğimiz fatura ise bisiklet kullanıcılarının şarj problemini çözen bisiklet çantası B Pouch içindi.”

Swenna’daki gelişmeleri takip ediyoruz. Yakında Arıkovanı’nda kampanyası başlayacak. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler