QVEDO: Tur rehberleri ile gezginleri bir araya getiren mobil uygulama

Artık sadece Türkiye’den değil, dünyadaki girişimlerden de özel içerikler alarak o girişimlere egirişim’de yer vermeye başlıyoruz. Bu serimizde ilk olarak Slovenya’dan merkezli startup QVEDO.

QVEDO’yu neden kurdunuz, sizi motive eden neydi? diye sorduk

“Dünyanın hızla değişiyor olması ve insanların artık tamamıyla telefon ve uygulamalar üzerinden hayatlarını devam ettiriyor olmaları, bununla birlikte telefon uygulamaları yardımıyla yapılan; ödemeler, navigasyon hizmeti, mailleşmeler gibi iş uygulamaları sayısının tüm hızıyla artmaya devam etmesiyle birlikte mobil telefonlar ve içerisindeki uygulamalar her gün insanların hayatıyla daha fazla bütünleşiyor.”

Dolayısıyla rahatlıkla seyahat edebilir ve işlerimizi mobilden çözebilir durumda oluyoruz.

Bununla birlikte turizm sektöründe çok fazla küçük tur acenteleri, hatta çok farklı turlar düzenleyen ama serbest çalışan tur rehberleri varmış. QVEDO’nun gözüne çarpan ise bu küçük acenteler ile gezi rehberleri kendilerini yeterince pazarlayamadıkları ve büyük şirketlerden onlara yer kalmadığı için turistlerin onları fark etmemesi olmuş.

QVEDO ile gezginlerin en güzel ve keyifli aktiviteleri bulmak amacıyla yaptıkları araştırmalara kolaylık getirebilmek için tur rehberleri ve tur hizmeti vermeye hazır kişilerle bu gezginleri buluşturabilecek bir platform yaratılmış. Böylece gezginler bu uygulama üzerinden kendi gezilerini kolayca ayarlayabilir konumdalar.

4 kişilik ekipten oluşan QVEDO’nun kurucusu ve CEO’su Kirill Paimtsev, 20 yıl Coca-Cola gibi kurumsal şirketlerdeki pazarlama işlerinden sonra bu işi kuruyor. Albert K ise takım içi uyumu ve diğer operasyonel işlerin arkasındaki isim olarak görev alıyor. Obukhovi ve Filippov de mobil tarafta yazılım geliştirici olarak görev yapıyor.

Bu uygulamanın bu alanda hizmet veren diğer rakiplerinden hangi konularda ayrıldıklarını sorduğumuzda; bize en önemli özelliğin kendilerinin web sitesi olmadan direkt olarak telefon uygulamasına yönelmiş olmalarından kaynaklandığını belirttiler. Yani şu an için mobil odaklı olmalarını, kendilerini ayıran özellik olarak dile getirdiler.

Onlara ne gibi zorluklar ile karşılaştıklarını sorduğumuzda ise; bize örnek olarak ilk başlarda yaşadıkları QVEDO uygulamasının diğer telefon uygulamalarıyla (takvim, mesajlaşma uygulamaları vb.) entegrasyonundaki problemler yüzünden bir süre uygulamayı piyasadan çekip uzun süre uygulama üzerinde çalışmaları olmuş. Teknik sorunları düzelttikten sonra yine uygulamayı indirmeye açık hale getirince bu sefer hızla farklı ülkelere açılmak ve pazarlama stratejileri gibi girişimin büyümesine yöneldiklerini söylediler.

,Büyüme modellerini de sosyal medya ve içerik ile yaptıklarını belirtirken bununla birlikte Japonya’dan Hindistan’a, Portekiz’e kadar bir çok ülkeden soruların ve taleplerin geldiğini söylediler.

Dünyadaki yeni girişimleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler