Hello Tomorrow Global Challenge 2019’u kazanan girişimler belli oldu

Bilim ve teknoloji girişimcileri için bilim & teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow’un “Uluslararası Deep-tech Zirvesi” Hello Tomorrow Global Summit, bu yıl 5’inci kez dünyanın bilim ve teknoloji insanlarını bir araya getirdi.

Hello Tomorrow’un küresel partneri BNP Paribas’ın desteği ile 14 – 15 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen zirvede dünyayı bilim ve teknoloji ile değiştirmeye hazırlanan startuplar ve 200’den fazla CV ve CVC yatırımcılar bir araya geldi.

2 gün boyunca 3500 katılımcıyla dünyanın dört bir yanından startup’lar Challenge Stage’de yarışırken Main Stage, DeepTech Academy ve Startup Showcase ile birlikte 4 farklı yerde aynı anda devam eden zirvede dünyanın en iyi deep tech startupları seçildi!

Hello Tomorrow Global Challenge 2019’un kazananları belli oldu

Bound4Blue: Tankerlerden balıkçı teknelerine kadar her taşıtta yakıt tüketimini ve çevresel etkileri azaltan katı kanatlı sistemi sayesinde, daha etkin bir ticari nakliye endüstrisi sağlıyor. Havacılık kategorisinin birincisi oldu.

Insightness: Drone’lar, telefonlar, AR ve VR gibi akıllı cihazlara 3 boyutlu etkileşim sağlayan yüksek verimli bilgisayarlı görme sistemleri geliştiriyor. Veri ve Yapay Zeka kategorisinin birincisi oldu.

RxAll: Herkesin kendisine özel IoT nanoscanner ve mobil uygulama kullanarak ilaçlarının kalitesini test etmesini sağlayan dijital bir platform sağlıyor. Dijital Sağlık kategorisinin birincisi oldu.

Coreshell: Enerji yoğunluğunu ve güvenliğini arttırmak ve sonucunda enerji depolama maliyetini azaltmak için lityum iyon pillere (LIB) yenilikçi ince film kaplamalar üretiyor. Enerji kategorisinin birincisi oldu.

Fauna Photonics: Böcekleri haritalamak için tarım sektörüne yönelik akıllı bir sensör çözümü geliştiriyor ve çiftçilerin kimyasallara bağımlılıklarını azaltırken verimlerini artırmalarına yardımcı oluyor. Gıda, Tarım ve Çevre kategorisinin birincisi oldu.

X-Therma: X-Therma, uzun süredir devam eden soğuk hava deposu problemiyle biyolojik hücrelerin, dokuların ve organların taşınması problemini çözmek için son derece yenilikçi kimyasal teknolojiler geliştiriyor. Küresel Sağlık kategorisinin birincisi oldu.

Dust BioSolutions: Endüstrilerin sağlığımıza ve çevreye en büyük zararlarından biri olan toz kirliliğini düşük maliyetli bir şekilde kontrol etmelerine yardımcı olan çevre dostu teknolojiler geliştiriyor. Endüstriyel Biyoteknoloji kategorisinin birincisi oldu.

Echoring: Ethernet benzeri performansla deterministik ve gerçek zamanlı kablosuz iletişim (1 ms’ye kadar) sağlayan bir yazılım teknolojisi geliştiriyor. Endüstri 4.0 kategorisinin birincisi oldu.

Soundskrit: Ses tanıma ve ses yakalamayı büyük ölçüde iyileştiren mikrofonlar üretiyor. Şirketin patent korumalı mikrofon zarı, boyut veya kaliteden ödün vermeden, birden fazla yönden gelen sesleri tek bir mikrofonla ayırabiliyor ve konumunu algılayabiliyor. Yeni Malzemeler kategorisinin birincisi oldu.

NiveauUp: Çok hızlı şarj eden LI-ion pil hücrelerini mümkün hale getiriyor. Böylece piller 10 kat daha hızlı, 3 kat daha uzun şarj edilebilir ve daha hafif oluyor. Hareketlilik kategorisinin birincisi oldu.

Atomos: Uyduları ve diğer araçları yörüngeler arasında ve diğer yerlere etkin elektrik gücü kullanarak taşımak için bir uzay aracı filosu inşa ediyor. Vizyonları, güneş sisteminin lojistik sağlayıcısı olmak. Yeni Uzay kategorisinin birincisi oldu.

Ilya Pharma: Ilya Pharma, cilt ve mukoza zarlarındaki yaraları tedavi etmek için yeni nesil biyolojik ilaçlar geliştiriyor. Ürünüyle L’Oreal’den “Wellbeing” ödülünü aldı.

Güncel İçerikler