Digital signage yazılım platformu OmmaSign, 212’den 1.5 milyon Euro yatırım aldı

Dijital bilgilendirme sistemleri için özel olarak tasarlanmış, bulut tabanlı, akıllı ekranlar ve bilgisayar tabanlı playerlar’da çalışabilen, gerçek zamanlı ve programlanabilir bir yazılım platformu sunan OmmaSign, 212 Venture Capital’den 1.5 milyon Euro yatırım aldı.

Digital Signage çok eski bir sektör ve projeler yaklaşık 20 yıldır bilgisayar tabanlı playerlar ile yürütülüyor. Ancak evlerimizdeki akıllı televizyonlar gibi “Digital Signage” için kullanılan endüstriyel TV’lerin de akıllı platformlar haline gelmesi kaçınılmazdı. Hem bilgisayarlar hem de akıllı tüm platformlarda çalışabilen, dış veri kaynaklı beslenebilen, IoT cihazlar ile entegre platformu ihtiyacını gören girişimciler, bu alanda ürün geliştirme kararı aldılar ve OmmaSign’ın temellerini attılar.

OmmaSign sistemi tamamen bulut üzerinden yönetiliyor. Bu sayede Turkcell’in 1500 mağazasında 11.000’den fazla ekranlı dünyanın en büyük smart signage projelerinden birini geçekleştirdiler. Ayrıca girişim, LG Smart ekran platformu olan WebOS’un da en büyük partnerlerinden biri oldu.

2018 yılında global pazara açılan OmmaSign’ın öncelikli hedefleri arasında MENA ve APAC bölgeleri var. Özellikle dikey ürünlerde bu pazarlardaki farklılıklarını ortaya koymak istiyorlar.

Güncel İçerikler