Kadınların doğurganlık analizini yapan SteadySense, 6 milyon Euro yatırım aldı

Graz merkezli SteadySense girişimi, doğurganlık çizelgesi oluşturan ve bu süreci takip eden bir uygulama geliştirdi. Uygulama kadınların doğurganlık için en verimli günlerini saptamak adına eşsiz bir yöntem kullanıyor. 2016 yılında kurulan girişim, eQventure’dan 6 milyon Euro yatırım aldı.

SteadySense’in yeni ürününün merkezinde, femSense uygulamasıyla birlikte çalışan ve kadınların daha hızlı gebe kalmasını sağlayan yapışkan yama içine yerleştirilmiş akıllı bir sıcaklık ölçüm sensörü bulunuyor. FemSense Kinderwunsch Conception Destek Yaması biyo uyumlu malzemelerden yapılmış, cilt renginde olan zarif yapılı bir yamadır.

Kurucu CEO Werner Koele, yamanın kolun altına yapıştırılmak suretiyle menstrüasyon döngüsü boyunca (beş ile yedi gün arasında) giyilerek kullanılması gerektiğini açıkladı. Yama vücut ısısını sürekli olarak ölçüyor ve verileri akıllı bir telefonla NFC üzerinden okunup yorumlanana kadar saklıyor. FemSense uygulaması, kendi kendine öğrenme algoritmasını kullanarak verileri yorumluyor ve işliyor daha sonra uygulama üzerinden kadınların doğurganlık için uygun günlerini görüntülüyor.

FemSense’in kuruluş aşamasından bu yana ürünün gelişimine eşlik eden Dr. Michael Schenk, gün içinde insan vücudunun sıcaklığının değiştiğini uyurken bu değerin daha sabit olduğunu söylüyor. Konvansiyonel yöntemler sadece ısınma sıcaklığını ölçerken, femSense yumurtlamayı güvenilir bir şekilde saptayarak birkaç gün boyunca sıcaklık eğrilerini ölçüyor ve karşılaştırıyor.

Döngü izleme uygulaması kadınların kendi bedenlerini daha iyi anlamasına ve yorumlamasına yardımcı oluyor çünkü menstrüasyon günlüğünü takvim biçiminde sunuyor. Takvim içinde doğurganlık için verimli günler ve o günlere ait semptomları görselleştirmek için kullanılan istatiksel veriler mevcut. Ayrıca uygulama çocuk sahibi olma yolunda olmayan kadınların da bu işlevden bağımsız olarak kullanabileceği bir platform.

Güncel İçerikler