Londra merkezli terapi girişimi Spill, 760 bin Euro tohum yatırım aldı

Akıl hastalığı, dünya çapında dört kişiden birini etkileyen ve giderek büyüyen global bir sorundur. Londra merkezli Spill, insanların duygusal zekalarını artırmalarına ve yaşamın zorluklarını aşma yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla mesaj tabanlı terapiler sunan bir uygulamadır.

2018’de kurulan girişim, Passion Capital, Seedcamp ve Made.com’un kurucusu Julian Callede ve Urban’ın kurucu ortağı Jack Tang dahil olmak üzere melek yatırımcılarından 760 bin Euro tohum yatırım aldığını açıkladı.

Spill, iş kurucu ve ortak olan bireylerin hem kamu hem de özel sektör seçeneklerinin önündeki mevcut engellerle ilgili hayal kırıklıklarını ele alarak kurulmuş bir girişim olup, zor dönemden geçen veya sadece yardım ve koçluk isteyen kişiler için hem maliyetli olan hem de sonucunda ‘sosyal leke’ olarak anılan terapilere alternatif olarak geliştirilmiştir.

Spill uygulamasında kullanıcılar, anonim yazılı terapötik iletişim kullanarak psikoterapi derneklerindeki kayıtlı danışmanlar ve psikoterapistlerle bağlantı kurabilir, böylece özel ve esnek bir refah desteği almış olurlar. Ayrıca Spill şirketlerle ve üniversitelerle birlikte çalışmakta olup, üniversite öğrencilerine ve çalışanlara ücretsiz hizmet vermektedir.

Spill’in kurucu ortağı olan Calvin Benton’a göre uygulama, zor zamanlarımızda yanımızda olacak bir kaynak niteliğinde ve tıbbi bir üründen ziyade bir tüketici uygulaması gibi kullanılmak üzere tasarlanmış olduğu için bireylerin utanmadan yardım alabilmelerine olanak sağlıyor. Mevcut Spill kullanıcılarının %84’ü daha önce herhangi bir zihinsel sağlık rehberliğine veya danışmanlığına başvurmamış. Bu istatistik, kullanımı kolay ve korkutucu olmayan bir hizmetin yararını ve potansiyel erişimini göstermektedir.

Uygulama zaten en az on çalışanı olan küçük girişimlerden, Monzo ve Rightmove gibi hızlı büyüyen şirketlere ve Hargreaves Lansdown’ı da içeren şirketlere kadar her boyutta kuruluşa dahil olmuş durumda. Spill’in vizyonu, dahil olduğu şirketlere terapi ve danışmanlık hizmeti vererek onlara fayda sağlayabilmektir.

Kullanıcılarından oldukça iyi geri dönüşler alan uygulamaya yapılan bu son sermaye enjeksiyonu, şirketin mühendislik ekibini büyütmek, kuruluşlara sunduğu temel teklifleri daha da geliştirmek ve üniversite gibi akademik kurumlara olan potansiyel genişlemeyi yönlendirmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler