Jupiter Intelligence, 23 milyon dolarlık seri B yatırım turunu kapattı

Hava koşulları ve iklim değişikliğinden kaynaklanan riskleri tahmin eden Kaliforniya merkezli startup Jupiter Intelligence, Seri B yatırımını 23 milyon dolar ile kapattığını duyurdu.

Jupiter Intelligence, 2018 yılının başında 1,2 milyon dolarlık tohum yatırım almıştı. Energize Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Mitsui MS&AD, QBE, Nephila, SYSTEMIQ, Data Collective (DCVC) ve Ignition Partners katıldı.

2017 yılında kurulan Jupiter Intelligence, iklim değişikliliğinin neden olduğu riskleri tahmin etmek ve yönetmek için çeşitli analitik hizmetler sunuyor. Tüm hizmetlerin, Jupiter ClimateScore Intelligence Platformu‘na entegre edilmesiyle değişen iklim etkilerini tahmin etmek için dinamik, hiper-yerel ve 1 saatten 50 yıla kadar uzanan iklim odaklı analizleri yapabiliyor.

(Deniz Seviyelerinin Yükselmesi Senaryosu, 2030 yılı, Jupiter Intelligence )

Platformun içerisindeki, Jupiter FloodScore ile taşkınlara yönelik analizler yapılırken; Jupiter HeatScore ile de sıcaklık değişkenleriyle ilgili analizler de yapılabiliyor.

Gayrimenkul, sigorta, enerji, altyapı gibi alanlarda kamu ve özel şirketlerine; şiddetli hava olayları, yoğun fırtınalar, yükselen deniz seviyeleri ve sıcaklıklar hakkında hizmetler veriyor. Kullanıcılar bu hizmetleri, sermaye planlama, risk yönetimi, saha seçimi, şehir tasarım planlamaları, tedarik zinciri yönetimi, yatırım değerlemeleri ve hissedar açıklamalarını içeren geniş bir uygulama yelpazesi için kullanıyor.

Jupiter Intelligence şu anda; New York City, Güney Florida, Houston ve Avrupa’da çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel İçerikler