Galata Business Angels’ın yatırımı FlowerBox, Kanada pazarına açılıyor

Türkiye’de faaliyete başladığı 2012 yılından beri, her yıl düzenli olarak büyüyerek yurt dışına açılan ve Galata Business Angels’ın da yatırımlarından olan FlowerBox, Kanada pazarına açılarak global büyümesini ABD pazarında da sürdürecek. Bu girişimin GBA’nın portfölyosunda olduğunu da buradan görebilirsiniz.

Bugün Kanada, Türkiye ve Ortadoğu haklarını elinde bulunduran FlowerBox kurucu ortağı Cenk Tuncay, “Bugün şirketimizin diğer kurucu ortağı ve aynı zamanda eşim olan Ebru Başak Tuncay ile üniversite eğitimimizi yurtdışında aldığımız yıllarda, dikey bahçe konsepti ve Flowerbox markası ile ilk kez karşılaştık. Flowerbox Global ile iletişime geçtik ve bu konsepti Türkiye’ye getirmeye karar verdik. Flowerbox ile asıl hedefimiz, her geçen gün grileşen yaşam alanlarımıza farklı bir alternatif sunarak insanları iç mekanlarda doğanın güzelliği ile buluşturmak. Teknolojinin ekonomik gelişim için bir şart olarak düşünüldüğü bu dönemde, sanat, el işçiliği ve doğa ile büyümeyi başaran bu sektörün öncüsü olduğumuz için özellikle gururluyuz. Türkiye’de, bakım ihtiyacı olmayan gerçek “mumyalanmış” bitkiler ile yapılan dikey bahçe konseptini ilk kez uygulayan ve bu fikrin yaygınlaşmasını sağlayan firma olarak, sektörün bugün ulaştığı düzenli büyüme rakamlarının önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Dört duvar arasında bahçe

Dört duvar arasındaki her türlü kapalı alanda uygulanabilen, bakım ihtiyacı olmayan dikey bahçe sektörünün, Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olduklarının altını çizendiler. 2012 yılında Flowerbox Türkiye’de kurulduğunda, henüz iç mekân dikey bahçe tasarımları ülkemizde uygulanan bir konsept değildi. O dönemde, mimarlar ile kurucuların yürüttüğü ortak vizyon ile şirket bugünlere geldi. Sadece birkaç yıl önce Türkiye’de var olmayan bu sektör, bugün yıllık 10 milyon TL’nin üzerinde bir hacme ulaştı. Flowerbox, 2018 yılında 2017 cirosuna oranla %70 civarında bir artış yakaladığını belirten kurucular, bu pazarın %40’tan fazlasına sahip olduklarını dile getiriyorlar.

Orta vade hedefi yurtdışında başarı

Flowerbox markasının Türkiye’nin yanı sıra Kanada ve Ortadoğu’daki haklarını da ellerinde bulundurduklarını belirten Tuncay, “Sektörün ülkemizdeki ilk uygulayıcısı ve lideri olarak orta vadedeki en büyük hedefimiz , burada yakaladığımız başarıyı, şu anda haklarını elimizde bulundurduğumuz Kanada ve Ortadoğu bölgelerinde de yakalamak. Bu konuda gerek iş geliştirme gerek yeni konseptlerin oluşturulmasını sağlayan Ar-Ge çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bugüne kadar Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Kenya, Kanada, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde başarılı projeler gerçekleştirdik. Flowerbox’ın global gücü ve lojistik desteği sayesinde, Kanada ve Ortadoğu pazarlarının farklı dinamiklerine uyum sağlayabilmek için gerekli olan her türlü donanıma sahibiz. İlerleyen yıllarda da haklarını bulundurduğumuz ülke sayısını arttırarak dikey bahçeleri dünyanın farklı bölgelerinde yaygınlaştırarak insanların yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncel İçerikler