Tekne kiralama platformu Viravira.co, 120 bin dolar yatırım aldı

2016 yılından bu yana hizmet veren tekne kiralama platformu Viravira.co, isimleri açıklanmayan bir grup yatırımcıdan 120 bin dolarlık ilk yatırımını aldı. Viravira’yı size geçtiğimiz yıl Kasım’da KWORKS Demo Day 2018 sahnesine çıkan girişim olarak paylaşmıştık.

Akdeniz çanağı başta olmak üzere toplam 22 ülke ve 250 lokasyonda 3.000’in üzerinde tekne seçeneği barındıran platform, birkaç adımda kaptanlı veya kaptansız tekne kiralama imkanı sunuyor.

Yelkenli, gulet, motoryat ve katamaran tipi teknelerin yer aldığı platform, gerçek zamanlı alt yapısıyla teknelerin doluluk oranlarına göre dinamik fiyat ve indirim oranları belirliyor; uçak bileti alır gibi anında rezervasyon olanağı sunuyor. Buna ek olarak kullanıcılar, Viravira.co tatil danışmanlarıyla birlikte tekne tatillerini uçtan uca planlayabiliyor. Yatırımla birlikte Avrupa pazarında büyüme hedefleniyor. Yatırımı değerlendiren Viravira.co kurucu ortağı Emre Küçüközkan, “Aldığımız yatırımla birlikte sistemde yer alan tüm tekneleri gerçek zamanlı erişilebilir kılarak, hizmet kalitemizi artıracak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yarımada olan ülkemizde tekne turizmi oldukça stratejik bir pazar.” dedi

Önümüzdeki yaz sezonundan beklentilerimiz büyük. İlk hedefimiz Avrupa başta olmak üzere yurtdışındaki operasyonlarımızı büyütmek. Türkiye ile birlikte özellikle Yunanistan ve Hırvatistan pazarlarına odaklanıyoruz. Avrupa’daki düşük rekabet ortamından faydalanarak yurtdışına açılan az sayıdaki yerli girişimden biri olmak istiyoruz” dedi. Küçüközkan ayrıca, kış aylarından itibaren aylık 50.000’e yakın ziyaretçi trafiği ile oldukça yüksek talep aldıklarını ve kullanıcıların internet sitesinde ortalama 3 dakika zaman harcadıklarını aktardı.

Bir pazar yeri girişimi olması itibarıyla sadece kiracılara değil tekne sahiplerine de hizmet veren Viravira.co, Türkiye’nin önde gelen firmaları, sadakat platformları ve hizmet sağlayıcıları ile yaptığı kurumsal iş birliktelikleriyle tekne sahiplerinin daha önceden erişimleri olmayan geniş bir talep havuzuna ulaşmalarına ve pazarlama giderlerini düşürmelerine de yardımcı oluyor.

Güncel İçerikler