Vestel, Android Pie işletim sistemi ile çalışan Android TV’yi üreteceğini duyurdu

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne altıncı kez katılan Vestel, Google ile yaptığı iş birliği ile de Android Pie işletim sistemi TV’lerin Vestel City’de üretileceğini duyurdu. Vestel, Android TV ürün gamını 2019 yılı Mayıs ayında Türkiye’den başlamak üzere Avrupa’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Google asistan ile sesli komut

Vestel Android TV ile tüketiciler son filmlere, canlı maç sonuçlarına anında erişebilmenin yanı sıra aynı ekran üzerinden sesli komutla ortam ışıklarını kontrol edebilecek. Tüketiciler birçok uygulamaya erişebilecek ve TV’lerini Google asistan sayesinde sesli komut ile çalıştırabilecek.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Vestel’in sadece bir TV üreticisi veya bir beyaz eşya perakendecisi değil, global bir teknoloji şirketi olduğunu vurguluyoruz. Stratejimizin odağında küresel büyüme var. Trendleri takip ediyor, ürünlerimizi ona göre şekillendiriyor, yeni teknolojilerle yeni trendler oluşturuyoruz.” dedi.

‘V’ serisinin en yeni telefonu: Venus V7

Barselona’da ilk defa görücüye çıkan Venus V7’nin 6.2 inç 19:9 damla çentikli ekranı bulunuyor. Venus’ün orta segmentteki yeni telefonunda çift SIM kart desteği, 8 MP ön ve 13+2 MP arka kamerası, yapay zekalı arka kamerasında Portre, Şehir, Gece, Yemek, Gökyüzü, Günbatımı, Doğa, Fon ışığı, Kumsal, Çiçek çekim modları ile dikkat çekiyor. Ayrıca V7’de yüz tanıma teknolojisi de bulunuyor.

Fotoğraf:

  • Turan Erdoğan – İcra Kurulu Başkanı, Vestel
  • Ariel Spivak – Android TV ve IoT Ortakları Direktörü, Google

Güncel İçerikler