Esas Ventures yatırımı Alto Pharmacy, geleceğin 50 unicorn girişimi arasında gösterildi

Esas Ventures’ın yatırımcıları arasında olduğu dijital eczane girişimi Alto Pharmacy, CB Insights ve New York Times iş birliği ile yapılan araştırmada “Geleceğin 50 Unicorn* Girişimi” arasında yer aldı.

Silikon Vadisi’nde bulunan bir dijital eczane girişimi olan Alto Pharmacy, reçeteli ilaçları tüketicilerin evine aynı gün iletiyor ve her seferinde reçete almak için doktora gitmek yerine, doktorun zamanı gelince ilacı yazılım üzerinden onaylayıp kişinin evine gönderebilmesini sağlıyor.

Listede çok farklı sektörden unicorn girişimler yer alırken, en yaygın iki alan muhasebe/finans yazılımı ve işletme zekâsı araçları olarak dikkat çekiyor. Listedeki şirketlerin yüksek oranda (%66) ABD’den olduğu görülürken, diğer coğrafyalar ise Hindistan (%10), Çin (%8) ve Brezilya (%4) olarak öne çıkıyor.

CB Insight’ın en güncel verilerine göre, şu anda dünyada 236 unicorn şirket bulunuyor. Bu şirketlerin toplam değeri ise 811 milyar dolar olarak hesaplanmış durumda.

Esas Ventures’ın diğer yatırımı da Forbes listesinde

Esas Ventures’ın yatırımcıları arasında yer aldığı diğer bir girişim olan mPharma şirketinin kurucusu Gregory Rockson da Forbes Dergisi’nin “Dünyanın 30 Yaş Altı Başarılı Girişimcileri” 2019 listesinde yer almıştı. Gana’da, Afrika ilaç sektörünü baştan aşağı değiştirecek bir ilaç dağıtım şirketi olan mPharma, eczaneler için alım gücü oluşturmak adına ilaçları toptan alıyor ve dağıtım yapıyor. Bu şekilde ilaçlar hastalar tarafından neredeyse %40 daha ucuza alınabiliyor.

Güncel İçerikler