Your Porter App: Airbnb’de birden çok ev kiralayanların sorunlarını çözen uygulama

Your Porter App, Airbnb üzerinden profesyonel olarak birden fazla ev kiralayan ev sahiplerine yönelik mobil öncelikli otomasyon ve yönetim araçları sunan bir uygulamadır. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında da Fırat İşbecer’den aldığı yatırımı paylaşmıştık.

Kullanıcılar Your Porter App‘i kullanarak, otomatik mesajlar gönderebilir, takvimlerini farklı platformlarda senkronize edebilir, temizlik ve karşılama ekiplerini yönetebilir ve hatta tek tıkla kendi web sitelerini oluşturup oradan rezervasyon almaya başlayabilirler.

Bu girişim, İstanbul Erkek Lisesi’nden iki arkadaş Erinç Arık ve İsmail Can Lermi tarafından 2015 yılında kuruldu. İsmail Can, daha öncesinde 6 yıl boyunca Fatih İşbecer ve Fırat İşbecer’in şirketi Commencis’te çalıştı. Erinç ise Airbnb işletmeciliği yaptı ve Türkiye’ye gelen turistlere WiFi hizmeti veren Alldaywifi.com’un da kurucularından biri. Bu yüzden iki kurucunun sektör ve yazılım deneyiminin birleşmesi, girişimin büyümesinde önemli katkı sağladı.

Fikir nereden ortaya çıktı?

Kuruculardan Erinç, Your Porter App’e başlamadan önce İstanbul Erkek Lisesi’nden başka bir arkadaşıyla Beyoğlu’nda 11 adet Airbnb dairesi işletiyordu. Günlük operasyonda ve yönetimde karşılaştıkları sorunları çözmek için bir yazılım yapabileceklerini düşündüler. Sonrasında dünyanın her yerinde benzer şekilde profesyonel olarak 10,20,100 Airbnb dairesi yöneten girişimcilerin ve şirketlerin olduğunu fark ederek yazılım geliştirmesine hız verdiler.

Your Porter App kurulduğu günden bu yana global piyasayı hedefleyerek yola çıktı. Özellikle ilk olarak Airbnb pazarının en büyük olduğu Amerika, Avustralya, İngiltere ve Uzakdoğu gibi ülkeleri hedefliyor.

Pazarın büyüklüğü

2018 yılında profesyonel Airbnb yönetim yazılım pazarının 15 milyar dolarlık bir büyüklüğün üzerinde olduğu söyleniyor. Yine 2018 içerisinde 115 binden fazla şirket de bu piyasada aktif olarak faaliyet sergiliyor. İnsanların Airbnb modeline ilgi göstermesi önümüzdeki yıllarda bu pazarın hızla büyüyeceğini gösteriyor.

Your Porter’ın çekirdek ekibi Türkiye’de çalışmalarını sürdürüyor. Kurulduğu günden global odaklı olması ve müşterilerinin tamamının yurt dışından gelmesi, ülkeye de bir döviz girişi sağlıyor. Yüksek nitelikli personel istihdam ediyor. Global düşünen girişimler için yol gösterici bir girişim olduğunu da söyleyebiliriz.

Güncel İçerikler