Fırat İşbecer, kendi girişimini kurmak için şirketten ayrılan çalışanına yatırım yaptı

Your Porter, Airbnb’de profesyonel olarak birden fazla daire kiralayanlara yönelik yönetim ve otomasyon araçları sunan iki Türk girişimcinin kurduğu Hollanda merkezli bir girişimdir. İstanbul Erkek Lisesi’nden sınıf arkadaşı olan İsmail Can Lermi ve Erinç Arık tarafından hayata geçirildi. Your Porter; Fırat İşbecer ve Cem Çetin‘den 1.5 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı.

Aslında burada enteresan bir hikaye var. Erinç, bu girişime ilk para ödeyen kullanıcıları almaya başladığında, İsmail Can‘ın eski işi Fırat İşbecer‘in de kurucusu olduğu Commencis‘ten (eski adıyla Monitise) ayrılması için ikna etmeye çalışıyordu. Çünkü artık Erinç’in de yanında tam zamanlı bir kurucu ortağa ihtiyacı vardı. Sonunda İsmail Can, hayallerinin peşinden koşmak için İşbecer ile konuşarak işinden ayrıldı ve tam zamanlı olarak Your Porter‘da yoluna daha hızlı bir şekilde devam etti. Bizim tanıdığımız Fırat İşbecer, takım olmanın faydasını her zaman savunmuştur ve birisi eski çalışanı olmak üzere iki girişimciye yatırım yaptı.

Buradan çıkarılacak en güzel ders; eğer kurumsal hayatta çalışıyorsanız ve girişimci olmak istiyorsanız, bu durumu üst yöneticinizle veya patronunuzla çok iyi konuşun, kendinizi çok iyi ifade edin. Çünkü iş hayatında nerede, ne zaman ve ne şekilde karşılacağınız hiç belli olmuyor. Gün geliyor yatırımcınız olabiliyor.

Yatırımdan sonra ekibini genişletmeye başlayan Erinç ve İsmail Can, kendileri dahil 3. kişi olarak Burcu Karaköse‘yi hemen işe aldılar. Airbnb’nin yanı sıra, Booking.com ve TripAdvisor gibi platformları da entegre ettiler. Türkiye’den hiç kullanıcısı olmayan Your Porter’ın en çok kullanıcısı olan ülkeleri; ABD, Avustralya ve İngiltere.

Yatırım sonrasında Amerika ve Avrupa’daki büyüme hızlarını artırmak istiyorlar. Son 3 ayda ortalama aylık olarak %16,8 büyümüşler. Girişimcilerin hedefinde, Türkiye’den çıkmış bir girişim olarak Airbnb dikeyinde yazılım üreten en önemli oyunculardan biri olmak var. Bu alanda ciddi rakiplerinin olduğunu da özellikle belirtiyor.

Ayrıca bir çağrıları var. Global mecrada yer almak isteyen Türk yazılım geliştiricileri de arıyorlar. Girişimin web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Güncel İçerikler