Mutlu haber kaynağı olarak konumlanan Pozy, 2018 yılı verilerini paylaştı

Arge faaliyetleri neticesinde geliştirdikleri “mutlu haber süzgeci” ile okuyucularına sadece iyi gelişmeleri sunan Pozy.org, 2018 yılında yayın hayatına başlamıştı.

Bireysel ya da sınırlı sayıda kişiyle yapılan ve kitlelere ulaşamayan bir çok güzel çalışmanın, hareketin ya da sosyal girişimin gerekli maddi/manevi desteği bulmakta zorlanması ve insanların olumsuz haberlere maruz kalmamak için haber takip etmekten kaçınması Pozy’nin doğmasını sağlayan sebeplerin en başında geliyor.

Reuters Digital News Report 2017” adlı raporda da geçtiği üzere, Türkiye %57’lik bir oran ile haber takibinden kaçınmada ilk sırada yer alıyor. Nedeni sorulduğunda ise %48 oranla haberlerin kötü hissettirmesi ilk sırada yer alıyor.

Turgay Öztürk, Hakan Çelik ve Ömer Faruk Çelebi tarafından bu sorunları çözme hedefiyle yola çıkan Pozy.org, entegre olduğu haber kaynaklarından çektiği içerikleri, geliştirdiği duygu analizi motorundan geçirip her bir içeriği puanlayarak önceden belirlenen eşik değerinin üstündeki haberleri okuyucuyla buluşturuyor. İçerikler, doğal dil işleme tabanlı duygu analizi motorunun Türkçeye uyarlanmış bir takım özel filtrelerinden geçirilerek derecelendiriyor. Eşik değerini aşan haberler Pozy elçileri tarafından titizlikle incelenerek yayına alınıyor. 2018 istatistiklerine bakıldığında 180.000 haber arasından sadece 2.000 haber mutlu haber süzgecinden geçebilmiş.

Kendisini sosyal girişim olarak konumlandıran Pozy, 2019 yol haritasında birçok önemli özelliğini yayına alacağını belirterek, Pozy elçilerini kendileri ile bu yolda yürümeye davet ediyor. Ayrıca hazırladıkları infografik ile şu anki yolculuklarını şöyle özetliyorlar:

Güncel İçerikler