Yerli fintech Payfull, Türk Holding Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan ilk yatırımını aldı

Bankalardan ve ödeme kuruluşlarından temin ettiğiniz sanal poslar üzerinden online tahsilat yapabilmenizi sağlayan yerli fintech girişim PayfullTürk Holding Girişim Sermayesi Yatırım Fonu‘ndan ilk yatırımını aldı. Yatırımın değerlemesi veya miktarı henüz açıklanmadı.

Payfull, farklı sektörlere ve ihtiyaçlara göre uyarlanabilen esnek ara yüzleri sayesinde geleneksel tahsilat süreçlerinizi dijitalleştiriyor ve nakit akışınızı düzenliyor. Girişimin kurucu ortağı Recep Erdoğan‘dan aldığımız bilgiye göre bu yatırımı operasyonların büyütülmesinde ve teknolojisini geliştirmede kullanacakmış.

Türk Elektronik Para A.Ş’nin girişimleri desteklemek için kurduğu bu fon ile şirket ilk yatırımını yaptı.

540 milyon TL’lik işlem hacmi

Payfull, 2018 yılını 540 milyon TL’lik işlem hacmi ile kapattı. Bu rakamın 2019 sonuna kadar 2 milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyor. Öncelik olarak da katma değerli hizmetleri çok daha fazla üye iş yerlerine ulaştırmak istiyor.

Kartlı ödeme sistemleri dünyada ve özellikle Türkiye’de çok hızlı bir şekilde büyüyor. Türkiye, Avrupa’nın en fazla karta sahip olan ülkesi konumundadır. İnternet üzerinden yapılan kartlı ödemelerin ise son 5 yılda 4 kat artması dijital dönüşümün ne kadar hızlı gerçekleştiğinin ve ileride oluşacak fırsatların bir göstergesidir. Payfull bugün 200’ün üzerinde üye işyeri ve bu üye işyerlerine bağlı 50 bin üzerinde kullanıcıya ulaşmış durumda.

Recep Erdoğan hedefleriyle ilgili; “Girişimimizi yurtdışına taşımak da hedeflerimiz arasında. Özellikle kartlı ödeme ekosisteminin yeni oluştuğu ülkeler kendini cazibeli hale getiriyor. Gelecek hedeflerimizde yurt dışı var ancak ülkemizdeki fırsatları da göz ardı etmemek gerekiyor. Bir süre daha enerjimizi kendi ülkemizde harcamamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin nakitsiz toplum olma hedefinde en çok katma değer üreten ve en çok kişiye temas eden lider finansal teknoloji firması olmak en önemli hedeflerimizin arasında. Ekibimiz ve ortaklarımız ile bu hedefe ulaşacağımızı tüm kalbimizle inanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Payfull ayrıca Lonca Girişimcilik Merkezi, ikinci döneminden mezun olan bir girişimdir.

Güncel İçerikler