Mucit Girişimci Programı’nın ikinci döneminden mezun olan 7 girişim

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, TÜMMİAD ve Keiretsu Forum Türkiye işbirliği ile hayata geçirilen Mucit Girişimci Programı’nın ikincisi dün düzenlenen BTM Mucitler Sahnesi ile sona erdi. Sahnede yer alan 7 girişimci, projelerini katılımcılara anlattı.

Program çerçevesinde mucit girişimciler 8 hafta süren bir çalışmaya tabi tutuldu. Ardından da icatlarını BTM’nin Fulya’daki yerleşkesinde dün düzenlenen “BTM Mucitler Sahnesi”nde yatırımcılara tanıtma olanağı buldu.

Mucit Girişimci Programı’ndan mezun olan patentli veya patent sürecinde olan 7 girişim:

Policapr – Ayhan Olcay: Mobil Çoklu İlaç Kombinasyon Cihazı (Policapr); birden fazla sabit ilaç dozlarını hastane, eczane ve aile hekimlerinin muayenehanelerinde tek bir kapsül haline getiriyor.

Sirazu – Iff Kablo Koruyucu: Şarj kablolarının eklem bölgelerindeki kırılma ve kopma problemini çözen, renk seçenekleriyle kişiselleştirme sağlayan kablo koruyucu aparatı. Aynı zamanda yeni bir reklam alanı oluşturuyor.

GK Biotechnology: GKBio sinir tüpü kopmuş sinirlerin rejenerasyonunu sağlamak ve kaybolan işlevi yeniden kazandırmak için tasarlandı. Sinirlerin iki ucu arasında köprü görevi görerek sinir uçlarını uygun yön ve doğrultuda birbirine bağlıyor. GKBio sinir tüpü; kesilmiş sinirlerin, yanmış sinirlerin, radyoterapi sonucu hasar görmüş sinirlerin, iatrojenik faktörler sonucu hasar görmüş sinirlerin rejenerasyonu için kullanılabilir.

Pinna: Topraksız domates ve çilek kültürü seralarında bitki yetiştirmesi amacıyla kullanılan ve hindistan cevizi lifinden yapılan cocopeat torbası; yoğun köklenme, bitki besin artıkları birikimi, hastalık riskinden dolayı 1-2 sezon kullanılmaktadır. Pinna makinesinin sağladığı geri dönüşüm formülü ile cocopeat torbası kullanım süresi 8-10 sezona kadar çıkıyor.

Sanotech: Diyabetik nöropati (diyabet sonucu kandaki artan şeker miktarından kaynaklanan sinir tahribatı) kaynaklı ayak şikayetleri (yanma, batma, ağrı vb.) semptomatik tedavisinde kullanılan TENS cihazlarını giyilebilir ve kullanımı kolay bir formata indirgemeyi hedefliyor.

Kalptaşı: Klasik satranç oyununu farklılaştırarak bütünleşik öğretim sistemini içeren ve temel bilimlerin başlangıç bilgilerini günlük yaşam ile ilişkilendiren bir oyun. Özellikle 4-9 yaş arasındaki çocukların beyin bağlantı sayısını oyunlaştırarak hızlı bir şekilde oluşmasını sağlıyor.

Neurobil: EEG teknolojisi baz alınarak geliştirilen, eğitim ve sağlık alanları için beyin sinyallerinin ölçümlenmesi ve odak kitle için anlamlandırılmasını amaçlayan cihazlar tasarlıyor. Bu cihazlar beynin sadece ölçümlenmesinden çok aynı zamanda bu verinin diğer cihaz ve teknolojilerle de konuşmasını sağlıyor.

Güncel İçerikler