Spotify, otomobiller için müzik oynatıcısını duyurmaya hazırlanıyor

The Financial Times’ın haberine göre dünya genelinde aylık 180 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan dijital müzik servisi Spotify, otomobiller için müzik oynatmayı kolaylaştıran cihazını satışa sunmaya hazırlanıyor.

Daha önce çeşitli fiziksel cihazlar ve akıllı hoparlörler üzerine çalıştığı iddia edilen Spotify’ın satışa sunacağı ilk fiziksel ürün, kullanıcıların otomobil içinde herhangi bir aygıta duymadan Spotify listelerini oynatmaya imkan tanıyacak. Sadece Bluetooth destekli otomobiller için kullanılacak Spotify’ın yeni cihazı tamamen sesli komutlarla yönetilecek. Cihazın üzerinde şarkı oynatma / durdurma tuşu ile birlikte karışık (rastgele) şarkı oynatma tuşuna yer verilecek.

Android Auto ve Apple CarPlay’e gereksinimi azaltıyor

Mevcut durumda araçlarında Android Auto ve Apple CarPlay olan kullanıcılar, direkt olarak Spotify uygulaması üzerinden favori çalma listelerini dinleyebiliyor. Otomobilinde dahili olarak Spotify uygulaması sunulmayan kişilerin ise Bluetooth bağlantısıyla telefonlarının seslerini araçlarına aktarmaları gerekiyor ve şarkılar bu durumda sadece telefon arayüzü üzerinden kontrol edilebiliyor.

Spotify, yakın zamanda duyurusunu yapacağı bu ürünle kullanıcıların Spotify üzerinden şarkı dinlemek için akıllı telefonlarına olan bağlılıklarını ortadan kaldırmak isterken aynı zamanda otomobilinde Android Auto ya da Apple CarPlay bulunmayan kullanıcılara da uygun fiyatlı bir müzik oynatıcısı sunmayı hedefliyor.

2019 yılının son çeyreğinde satışa çıkacağı tahmin edilen Spotify’ın sesli komut destekli müzik oynatıcısının 100 doların üstünde bir satış etiketine sahip olması bekleniyor. Aynı zamanda paylaşılan bilgiler, bu cihazı satın almak için kullanıcıların bir yıllık taahhüt vermesi gerektiğini de işaret ediyor.

Güncel İçerikler