EY Yılın Girişimcisi programı için son başvuru tarihi 15 Ocak

Türkiye’de bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘EY Yılın Girişimcisi’ (EY Entrepreneur Of The Year) programı için başvurular 15 Ocak 2019 tarihine kadar devam ediyor. Yılın Girişimcisi büyük ödülünün yanı sıra Yılın Kadın Girişimcisi ve Yılın Start-Up Şirketi olmak üzere iki yeni kategorinin daha eklendiği programa başvurular geoy.ey.com adresinden yapılıyor.

Dünya genelinde 60’dan fazla ülkede 145 şehirde düzenlenen ödül programında, bugüne kadar dünya çapında girişimcilerin ödüllendirildiği Türkiye finalisti, Haziran 2019’da Monako’da düzenlenecek ‘EY Dünya Yılın Girişimcisi – World Entrepreneur Of The Year’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.

Geçtiğimiz yıl Türkiye programında inşaat, turizm ve gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, jüri tarafından Yılın Girişimcisi seçilmiş ve ‘EY Dünya Yılın Girişimcisi – World Entrepreneur Of The Year’ yarışmasında ülkemizi başarıyla temsil etmişti.

“EY Yılın Girişimcisi” programına kimler başvurabilir?

Jüri üyeleri ‘EY Yılın Girişimcisi’ adaylarını; girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, bireysel/kurumsal sosyal sorumluluk, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterler doğrultusunda değerlendirecek.

Programa iki yeni kategori daha eklendi

‘EY Yılın Girişimcisi’ programına, “Yılın Girişimcisi” ödülünün yanı sıra “Yılın Kadın Girişimcisi” ve “Yılın Start-Up Şirketi” olmak üzere iki yeni kategori eklendi.

Bugüne kadar düzenlenen programları kimler kazandı?

‘EY Yılın Girişimcisi’ programında başarılı bulunarak Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden girişimcilerin listesi şöyle:

  • 2004 – Süleyman Orakçıoğlu / Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2005 – Kerim Taner / Alara Tarım Ürünleri Şirket Ortağı ve CEO
  • 2006 – Sedat Yalınkaya / Goldaş CEO
  • 2007 – Ersin Akarlılar / Mavi Giyim CEO
  • 2008 – Orhan Turan / ODE Yalıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2009 – Gülden Yılmaz & Yılmaz Yılmaz / Koton Mağazacılık Başkan Yardımcısı & Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2010 – Canan Çelebioğlu & Can Çelebioğlu / Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili & Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2012 – Şükrü Bozluolçay / Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2014 – Levent Yılmaz & Feridun Tunçer / Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı &Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • 2018 – Selim Bora / Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı

Güncel İçerikler