EY Yılın Girişimcisi 2019 programında ödüller sahiplerini buldu

Dünyanın lider danışmanlık ve denetim şirketlerinden EY tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen “EY Entrepreneur Of The Year – Yılın Girişimcisi” yarışmasının Türkiye programı kapsamında ödüller 8 Nisan 2019 tarihinde Swissotel The Bosphorus’de düzenlenen gala gecesinde sahiplerini buldu.

8 Nisan 2019 tarihinde Swissotel The Bosphorus’da düzenlenen Gala Gecesi’nde Yılın Girişimcisi seçilerek Monako’da düzenlenecek “EY Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ödülünü aldı. Yılın Kadın Girişimcisi ödülüne Reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral Yılın Start-Up Girişimcisi ödülüne ise Vispera Bilgi Teknolojileri Kurucu Ortakları CEO Aytül Erçil ve CTO Ceyhun Burak Akgül layık görüldü.

Dünya genelinde 60’tan fazla ülkede 145 şehirde düzenlenen ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası organizasyonu kabul edilen programda Yılın Girişimcisi seçilen Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a ödülü programın jüri üyesi Jüri Üyesi ve Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı tarafından verildi.

En prestijli iş dünyası ödül programı

Ödül töreninde jüri adına konuşan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı: “Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar işgücüne katılımda çok geride. Bilimsel çalışmalara göre; işgücüne katılımda kadın – erkek eşitliği sağlandığı takdirde 2025 yılında dünya Gayri Safi Milli Hasıla’sı 12 trilyon dolar artıyor. Ülkemizde kadının işgücüne katılımı %34’ten OECD ortalaması %63 e çıktığı takdirde Türkiye GSMH’sinin %20 artacağını gösteriyor. Bu bilimsel çalışmalardan hareketle programa Kadın Girişimci kategorisini ekledik. Hayal kuramayan fikir ve çözüm üretemez. Bu farkındalıkla bu sene Start-Up kategorisini ekledik. Biz Türkler sorun yaşadığımız her alana çözüm üreten bir toplumuz. Bize start-up fikirleri ile çözüm üretmek çok uyuyor. EY Türkiye bu gerçeklerden yola çıkarak bizlere ‘hem global hem yerel nasıl olunur’u gösterdi” ifadelerini kullandı.

4 ülkede 22 hastane ve 15 Tıp Merkeziyle hizmet veren ve sağlıkta bir dünya markası haline gelen Acıbadem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yaptığı konuşmada, Monaco’da düzenlenecek olan EY Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Öncelikle bu yarışmayı düzenleyen EY Türkiye’ye, ardından da kendisini bu ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti: “Bir başarı elde ettiysem, ilk günden bugüne kadar hep yanımda olan ve birlikte bu başarıyı elde ettiğim sevgili eşime, yine ilk günden bugüne yanımızda olan tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu başarıda hepsinin çok büyük katkıları var. Benim bir felsefem var; ‘hayatta hangi işi yaparsanız yapın en iyisini yapın’. Her zaman yaptığım işin en iyisini, en mükemmelini yapmaya çalışırım. 5-9 Haziran’da da Monako’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyacağım.”

Güncel İçerikler