Hamdi Ulukaya girişimleri Doğu Ekspresi’nde yolculuk yaparak mentorluk aldı

2017 yılında 5 milyon dolar yatırımla kurulan Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) katılımcıları ile mentorları “Girişim Ekspresi”nde bir araya geldi. Chobani’nin kurucusu başarılı girişimci Hamdi Ulukaya tarafından hayata geçirilen HUG’ın ilk iki dönem katılımcıları Doğu Ekspresi ile Erzincan’dan Kars’a uzanan üç günlük Hedef Takip Toplantısı’nda buluştu. Katılımcılar; aralarında TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, New York Üniversitesi Pazarlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tülin Erdem gibi alanında uzman isimlerin bulunduğu mentorlarla projelerini geliştirme fırsatı yakaladı.

Erzincan’da başlayan programda ilham konuşmaları, şirketleşme süreci ve marka yaratma stratejileri gibi girişimcilik yolculuğunda ihtiyaç duyulan tüm bilgiler konunun uzmanları tarafından paylaşıldı. Programda ayrıca Startup Destek Programı katılımcıları alanında başarılı isimlerden oluşturulan model yönetim kurulu toplantılarında, şirketlerinin gelecek stratejilerini tartıştı. Erzincan’dan Kars’a Girişim Ekspresi’yle giden yolcular, trende geçirdikleri saatleri de birebir mentor eğitimleriyle değerlendirdi.

Doğu Ekspresi bir eğitim aracı olabilir mi?

Girişimciliği Anadolu’ya yayma iddiası olan Hamdi Ulukaya Girişimi, son dönemin popüler rotalarından biri olan Doğu Ekspresi’ni bir girişimcilik merkezi haline getirmiş oldu. Kendilerine özel olarak ayrılmış kompartımanlarda seyahat eden mentor ve deneyimli iş insanları girişimci adayı ve startup kurucularıyla birebir görüşmeler yaparak, iş fikri ve şirket stratejileri üzerine çalıştı.

Kars’ta da tüm gün süren eğitimlerin ardından katılımcılar, bölgenin yerel değerlerini marka haline getiren girişimcilerin hikayelerini dinlediler. HUG katılımcıları eğitimlerin yanında Erzincan ve Kars’ın kültürel ve doğal güzelliklerini de keşfetme fırsatı buldu. Gravyer Peyniri’nin merkezi olan Boğatepe Köyü’nde kurulan Peynir Müzesi’ni gezen katılımcılar köy halkının evlerine misafir olup köyün kalkınma hikayesini yerinde dinlediler.

Güncel İçerikler