Üst seviye akıllı telefon pazarının lideri Apple

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinin önemli rekabetiyle geçen 2018 yılında akıllı telefon sektörü önemli değişikliklere sahne oldu. Akıllı telefon pazarı her ne kadar genel olarak küçülme yaşasa da üst seviye akıllı telefon pazarı %19 yükseliş gösterdi.

Akıllı telefon satış adetlerini baz aldığımızda liderliği Samsung üstlenirken Apple’ın ikinci sıradaki yerini Huawei aldı. Apple ise Huawei’nin hemen ardına yerleşerek üçüncü sıraya geriledi ancak üst seviye telefonlarda Apple hala açık ara liderliğini sürdürüyor.

Counterpoint‘in 2018 yılı üçüncü çeyreğini baz alarak hazırladığı “Üst Seviye Akıllı Telefon Pazar Araştırması“na göre 800 dolar üstü segmentte %79 oranla Apple net bir şekilde hakimiyet kurdu. 600 dolar ve 800 dolar aralığındaki üst seviye telefonlar arasında Apple %61 oranla üstünlük sağlamaya devam ederken 400 dolar ve 600 dolar aralığında ise Samsung pazarı domine etti.

Apple, %47‘lik pazar payıyla üst seviye telefon segmentinde zirvede

400 dolar ve üstü akıllı telefonların baz alındığı “Üst Seviye Akıllı Telefon Pazar Araştırması” ortalamasına göre toplamda üst seviye akıllı telefonların %47’sini elinde barındıran Apple, açık ara farkla pazar zirvesi olmayı başardı. Samsung, %22’lik pazar payıyla üst seviye telefon satışlarında ikinci sırayı elinde tutarken Huawei ise Samsung’u üçüncü sırada takip etti.

Paylaşılan raporlar ayrıca 600 dolar ve 800 dolar aralığındaki temel üst seviye telefon pazarı hedef alındığında Apple ve Samsung’un diğer rakiplerine karşı ciddi bir üstünlük sağladığını gösteriyor.

Güncel İçerikler