Kişiler arası gıda paylaşım platformu: CookMapp

CookMapp, yemek yemek isteyen insanlara bilindik restoranlar ya da yemek sipariş platformları gibi seçeneklerin dışında kendi sokağında, mahallesindeki herhangi bir kişinin evde yaptığı yemekleri inceleyip, sipariş etmesine olanak sağlıyor. Ayrıca tarlası olup, tarlasından doğrudan son kullanıcılara ürün satmak isteyen çiftçiler için de bir gelir kapısı oluyor.

Mahallenizdeki bir komşunuzun evinde yaptığı yemeklerin tadına bakabilir ve hatta evine misafir olup, yemek yiyebilirsiniz. Kim bilir belki siz de makarna, kek, kurabiye, limonata gibi evinizde bir şey yapıp, şehirdeki insanlarla paylaşabilir, bundan para kazanabilirsiniz. Ya da ürünlerin tarladan eve gelene kadarki geldiği süreçte aracılardan oluşan yüksek maliyeti, doğrudan satın alım yaparak kaldırabiliyorsunuz.

cookmapp
CookMapp

CookMapp, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen ev hanımları, henüz işsiz insanlar, organik tarım üreticileri, öğrenciler, seyyar satıcılar gibi insanlar için gelir kaynağı olmak amacıyla yola çıktı. CookMapp, evdeki imkanlarla yapılan peynir, tereyağ, yoğurt ya da yemekleri tek tuşla satılabildiğini insanlara anlatmak ve yeni gelir kaynağı ile motivasyon sağlıyor.

İskender Ekren ve iki arkadaşı tarafından toplamda üç kurucu ortakla kurulan CookMapp, 12 Mayıs 2018’de İstanbul’da faaliyetlerine başladı. MVP sürecinde olan girişim, 17 Aralık 2018’de Scotty aracılığıyla 8 sipariş teslim etti.

Girişimin hedefleri arasında yerelde tarım ve hayvancılıkla uğraşan her İnsana ulaşıp, ürettikleri ürünlerin pazar yeri olmak var. Ayrıca sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünya pazarında da o bulunduğu bölgenin kendi lezzetlerine göre bir pazar yeri olmak istiyor.

Güncel İçerikler