TNB Aura, Güneydoğu Asya girişimlerine yatırım için 22.7 milyon dolarlık fonu kapattı

Güneydoğu Asya’da özellikle büyük gelişim gösteren TNB Aura, bölgedeki farklı şirketlere büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor ve adından söz ettiriyor.

2016 yılında büyük bir yatırım fonu oluşturacağını ifade eden Avustralya merkezli şirket kısa süre içinde yenilikçi startup’lara yatırım yapmaya başladı. Şirket yetkilileri: “Özelikle ileri üretim ve mühendislik tekniklerine yatırım yapmak istiyoruz. Yani endüstri 4.0 gibi geleceğin teknolojilerine büyük önem veriyoruz.” diye ifade ediyor.

Şirketin yatırım fonunun önümüzdeki iki üç yıl içinde daha da artması bekleniyor. Bu anlamda her şirkete yapılan 500 bin dolar ile 4 milyon dolar arası ödemelerin minimum 1 milyon dolardan başlayacağı bekleniyor. Şirket şimdiye kadar dört önemli teknoloji şirketine toplamda 10 milyon dolar yatırım yaptı ve bu piyasa özellikle öne çıktı denilebilir.

Şirketin yatırım fonu 10 şirket çalışanı tarafından yönetiliyor. Özellikle yazılım ve donanım anlamında büyük atılımlar yapan şirketlere yönelik yatırımlar yapıldığını ifade eden yatırım fonu yetkilisi “Bu yatırımlar bizi de güçlendiriyor. Artık dünyada yaptığımız yatırımlarla adımızı duyuruyoruz. Ayrıca yeni gelişen alanlara da kaymış oluyoruz.” dedi.

Singapur dışında da daha fazla ilerleme kaydetmek isteyen şirket 20205 yılına kadar 240 milyar dolar yatırım yapmak istiyor. Oldukça büyük düşünen şirket özellikle internet erişiminin tüm bölgelerde giderek artacağını ve yatırım yapılan alanların dünyanın en önde gelen alanları haline geleceğini düşünüyor.

Şirketin yatırım yaptığı şirketler arasında Jungle Ventures, Golden Gate Ventures, Openspace Ventures, Monks Hills Ventures, Qualgo gibi şirketler var.

Güncel İçerikler