Hamdi Ulukaya Girişimi üçüncü dönemde 35 bin başvuru aldı

Chobani markasının kurucusu Hamdi Ulukaya’nın kurduğu Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) destek programlarına ilgi katlanarak arttı. Türkiye’nin dört bir yanından 30 bin 448 girişimci adayı ve 4 bin 653 startup kurucusu hayallerine inanarak HUG’a başvurdu.

Startup ve Girişimci Adayı Destek Programları Türkiye ve Amerika’da gerçekleşecek girişimcilik eğitimleri, kültürel ve sanatsal aktiviteler, birebir mentorluk desteği gibi girişimcilerin ihtiyacı olan tüm bileşenleri kapsıyor.

Amerika’nın en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya’nın Türkiye’deki girişimcileri desteklemek amacıyla 2017 yılında 5 milyon dolar yatırımla kurduğu Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) 3. Dönem başvuruları rekor katılımla sonuçlandı. Hayallerine inanan Türkiye’nin dört bir yanından 30 bin 448 girişimci adayı ve 4 bin 653 startup kurucusu Hamdi Ulukaya Girişimi’ne başvurdu.

Anadolu hayallerine inanıyor

Başvurular nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Anadolu’dan da büyük ilgi gördü. Bursa’dan 703, Antalya’dan 674, Adana’dan 504, Gaziantep’ten 446 ve Kayseri’den 394 girişimci adayı hayalleri doğrultusunda ilk adımı atarak Hamdi Ulukaya Girişimi’ne başvurusunu yaptı.

Hamdi Ulukaya

Hamdi Ulukaya başvuruları 17-24 Ocak 2019’da açıklanacak

Bir sonraki adım olan online mülakata seçilen girişimci adayları 24 Ocak tarihinde, startup kurucuları ise 17 Ocak’ta açıklanacak. Online mülakatı başarıyla tamamlayan adaylar, üç günlük İstanbul eğitimini tamamladıktan sonra seçilmeleri halinde New York programına dahil olacak.

HUG 2019 Programı’nda neler var?

HUG 2019 Girişimci Adayları ve Startuplar, Türkiye’deki hedef belirleme toplantılarının ardından, New York Üniversitesi ve Chobani Kuluçka Merkezi’nde düzenlenecek girişimcilik seminerlerine katılacak, mentorlar eşliğinde iş planlarını ve şirketlerini geliştirme fırsatı bulacak. Toplam bir yıl sürecek programda girişimcilik ekosistemini yakından tanıma fırsatı bulacak katılımcılar, eğitimlerin yanında New York’taki kültürel ve sanatsal etkinliklere katılma şansı da yakalayacak. Bunun yanında girişimci adaylarına 1 yıl süreyle ayda 500 TL de burs sağlanacak.

Güncel İçerikler